Αθλητισμός|20.04.2021 13:59

Ινφαντίνο για European Super League: Συνέπειες για τις ομάδες - Καμία αναφορά σε εθνικές

Newsroom

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τοποθετήθηκε πρώτη φορά την Τρίτη 20 Απριλίου στο Κονγκρέσο της UEFA για τη δημιουργία της European Super League, την οποία ανακοίνωσαν 12 από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά clubs του πλανήτη, σε μία απόφαση που ταρακούνησε συθέμελα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών.

Οπως ξεκαθάρισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, η FIFA καταδικάζει τη σύσταση της Super League και προειδοποιεί για συνέπειες στις ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο απαγόρευσης της συμμετοχής των διεθνών ποδοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες,  σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε την Δευτέρα ο ομόλογός του στην UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από στέλεχος της UEFA: «Πρέπει να αποβληθούν απ' το φετινό Champions League Ρεάλ, Τσέλσι και Σίτι»

«Ήθελα να μιλήσω για τον κορονοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες άλλαξαν το πλάνο. Θα μιλήσω και θα πω ότι στην FIFA είμαστε ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε εντελώς κατά της δημιουργίας της Super League.

Στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα... πολύ κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν εγκρίνουμε την Λίγκα. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες...

Θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών τους. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε έξω από εδώ. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά... », δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο.

T

Διαβάστε επίσηςΜητσοτάκης για European Super League: Μεγάλο λάθος, οι οπαδοί δεν θα το ανεχτούν

ποδόσφαιροFIFAEuropean Super LeagueΤζιάνι Ινφαντίνο