Αθλητισμός|20.04.2021 20:14

European Super League: UEFA και FIFA δεν μπορούν (ακόμη) να τιμωρήσουν τους 12

Newsroom

Οσο κι αν απειλούσε η UEFA και η FIFA για άμεσες κυρώσεις, ακόμη και με αποκλεισμό από το εφετινό Champions League, εις βάρος των 12 ιδρυτικών μελών της European Super League, μια απόφαση από δικαστήριο της Μαδρίτης ανατρέπει τα δεδομένα και βάζει δύσκολα στις διεθνείς ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με αναφορές ισπανικών ΜΜΕ, το πρωί της Τρίτης (20/04) δικαστήριο της Μαδρίτης γνωστοποίησε σε FIFA, UEFA, La Liga και στις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου ότι δεν μπορούν «να απαγορεύσουν, να μειώσουν ή να περιορίσουν με οποιοδήποτε τρόπο ή συνθήκες, άμεσες ή έμμεσες» τη δημιουργία και τη διεξαγωγή της European Super League.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση - καταδίκη της European Super League από 55 Ομοσπονδίες της UEFA

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας El Pais, η απόφαση έχει προειδοποιητική φύση, κάτι το οποίο συνέβη κατόπιν αιτήματος της Super League ούτως ώστε να μην υπάρξει «καμία πειθαρχικού τύπου κίνηση» κόντρα στις ομάδες, τους παίκτες ή τους προπονητές που θα συμμετέχουν σε αυτή. Το εν λόγω δικαστήριο θέτει επίσης βέτο στην αποβολή των ομάδων «από κάθε διεθνές ή εθνικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν μέχρι τώρα».

Υπό αυτές τις συνθήκες Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δεν γίνεται να αποβληθούν από το Champions League της σεζόν που διανύουμε, όπως επίσης και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ από το Europa League. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ανάμεσα στις 15 ομάδες, 12 ιδρυτές συν 3 προσκεκλημένες, θα μοιραστεί το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι έξι ομάδες θα λάβουν από 350 εκατ. ευρώ, τέσσερις θα εισπράξουν από 225 εκατ. ευρώ, δύο από 112,5 εκατ. ευρώ και τρεις από 100 εκατ. ευρώ.

European Super LeagueδικαστήριοποδόσφαιροChampions League