Αθλητισμός|22.04.2021 20:43

Αρης - ΠΑΟΚ 0-1: Αλωσε το Κλ. Βικελίδης ο Δικέφαλος με Σβαμπ

Γιάννης Σκόκας

Ενα γκολ του Στέφαν Σβαμπ στο ξεκίνημα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και μια εκπληκτική απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μια μεγάλη νίκη επί του συμπολίτη Αρη με 1-0. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες για να τελειώσει νωρίτερα με το «τρίποντο» και να κάνει... περίπατο στο Κλ. Βικελίδης, αλλά είχε και Πασχαλάκη στο φινάλε, ο οποίος -όταν χρειάστηκε- εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του κι έχρισε τον ΠΑΟΚ... αφεντικό της πόλης. Δεν ήταν όμως μόνο μια νίκη γοήτρου για τους Ασπρόμαυρους καθώς παράλληλα έπειτα από καιρό η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League, όπου ισοβαθμεί με τον Αρη. Βαθμολογία: Ολυμπιακός 79, ΠΑΟΚ 57, Αρης 57, ΑΕΚ 54 (-1 ματς), Παναθηναϊκός 49 (-1 ματς), Αστέρας 44.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα καθώς μόλις στο 6' κι έπειτα από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σβιντέρσκι πάτησε την περιοχή του Αρη κι έκανε θαυμάσια κάθετη πάσα προς τον Σβαμπ, ο οποίος, αφού έκανε την αρχική πάσα προς τον Πολωνό κι έτρεξε το μισό γήπεδο, με το... μυτάκι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας εμβρόντητους τον Σάκιτς και τον Κουέστα (0-1). Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα, «άφησε» την κατοχή της μπάλας στον Αρη που όμως είχε μια ανούσια εδαφική υπεροχή. Αντιθέτως, ο Δικέφαλος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση, ενώ στο 44' είχε μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς όταν ο Ελ Καντουρί βγήκε μόνος απέναντι από τον Κουέστα και με σκαφτό σουτ προσπάθησε να σκοράρει. Ωστόσο ο Ισπανός κατόρθωσε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στις νίκες με Σωκράτη ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και στη μεγαλύτερη διάρκεια του β' ημίχρονου έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν τελείωσε όμως το ματς νωρίτερα στις ευκαιρίες που δημιούργησε, κυρίως στο 66' με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος νικήθηκε από τον Κουέστα που έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 86' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο ματς καθώς ο Ουάρντα, ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο ως αλλαγή στο 71', κατόρθωσε να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών (84'-86') με αποτέλεσμα να αποβληθεί (η δεύτερη κίτρινη πάντως ήταν εσφαλμένη από πλευράς διαιτητή) και να αφήσει τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες στο γήπεδο μέχρι το φινάλε.

Ο Αρης έπαιξε τα... ρέστα του στο φινάλε και ουσιαστικά στην πρώτη του φάση στο β' ημίχρονο απείλησε για να σκοράρει στο 91' αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Μπερτόλιο κρατώντας όρθιο τον Δικέφαλο.

Αρης: Κουέστα, Σάκιτς (70' Σούντγκρεν), Ρος, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Γκαρσία (79' Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μανσίνι (58' Γκάμα), Μάνος (79' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ:  Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (57' Μιχαηλίδης), Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (93' Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71' Ουάρντα), Σβιντέρσκι (71' Τσιγγάρας).

Διαβάστε επίσης: Ιβάν Σαββίδης για τα 95α γενέθλια του ΠΑΟΚ - «Θα γράψουμε αρκετές ακόμα ένδοξες σελίδες»

ΠΑΟΚSuperLeagueΑρηςποδόσφαιρο