Αθλητισμός|22.04.2021 00:45

Premier League: Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο η Σίτι, νίκη για Τότεναμ στη μετά-Μουρίνιο εποχή

Newsroom

H Μάντσεστερ Σίτι μολονότι δεν διανύει και το καλύτερο... φεγγάρι της καθώς προερχόταν από δύο ήττες -στο πρωτάθλημα της Premier League από τη Λιντς και στο Κύπελλο από την Τσέλσι- βρήκε τον τρόπο και... απέδρασε από το Βίλα Παρκ νικώντας 2-1 την Αστον Βίλα. Οι Χωριάτες προηγήθηκαν μόλις στο 1' με τον ΜακΓκιν αλλά γρήγορα οι Πολίτες απάντησαν με διπλό χτύπημα του Φόντεν και του Ρόδρι στο 22' και το 40'.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ όμως διότι στο 44' αποβλήθηκε ο Στόουνς, ο οποίος άφησε τη Σίτι με δέκα παίκτες για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο. Οι ισορροπίες πάντως επανήλθαν στο 57' οπότε αποβλήθηκε ο Κας για τη Βίλα κι εν τέλει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε μια ακόμη πολύτιμη νίκη στο δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League καθώς διατηρεί τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο +11 με ένα ματς περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Το απειλητικό τηλεφώνημα του Μπόρις Τζόνσον στους Big 6 που «τελείωσε» τη European Super League

Προηγουμένως, η μετά Μουρίνιο εποχή στην Τότεναμ άρχισε με νίκη, έστω και αγχωτικά έστω και στο φινάλε. Στο πρώτο ματς του υπηρεσιακού προπονητή, Ράιαν Μέισον, τα Σπιρούνια κατάφεραν με ανατροπή να λυγίσουν στο 89' την αντίσταση της Σαουθάμπτον με 2-1 σε εξ αναβολής ματς για την Premier League. Με αυτή τη νίκη η Τότεναμ παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την πολυπόθητη τέταρτη θέση, που δίνει το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου. Ο Ίνγκς έδωσε προβάδισμα στους «Αγιους» στο 30', Μπέιλ στο 65' έφερε το ματς στα ίσια και ένα λεπτό πριν από το 90', ο Σον υπέγραψε την ολική ανατροπή για τους Λονδρέζους.

Άστον ΒίλαPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤότεναμΣαουθάμπτον