Αθλητισμός|22.04.2021 20:44

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σάρωσε τον Ντε Μινόρ και προελαύνει στη Βαρκελώνη

Γιάννης Σκόκας

Η ξέφρενη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μεσόγειο συνεχίζεται καθώς μετά την κατάκτηση του Masters στο Μόντε Κάρλο ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας προελαύνει και στο ATP Barcelona Open. Ο Τσιτσιπάς, νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, κυριάρχησε στη μάχη με τον Αυστραλό Αλεξ Ντε Μινόρ, νο. 25, με 2-0 σετ (7-5, 6-3) έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά. Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στην προημιτελική φάση όπου θα αναμετρηθεί με τον 20χρονο ταλαντούχο Καναδό Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 10 του ATP Ranking. 

Ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι πως έχει τον τρόπο να νικάει τον Ντε Μινόρ με τον οποίο ανήκουν στην ίδια γενιά και είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Next Gen στο Μιλάνο το 2018. Πρόκειται για την πέμπτη νίκη του Στέφανου επί του Αυστραλού στο tour και την έβδομη συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Αεράτος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο από το ξεκίνημα. Οι δυο παίκτες ήταν εξαιρετικοί στο σερβίς τους με αποτέλεσμα να «καθαρίζουν» τα γκέιμ στο χέρι τους με ευκολία. Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπήρξε ούτε ένα μπρέικ πόιντ κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ. Αυτό όμως συνέβη για πρώτη φορά στο καθοριστικό δωδέκατο γκέιμ, οπότε ο Τσιτσιπάς έκανε το πολυπόθητο μπρέικ που του χάρισε το πρώτο σετ με 7-5 έπειτα από 44 λεπτά.

Το δεύτερο σετ άρχισε πολύ διαφορετικό με τον Ντε Μινόρ να μπαίνει στο κορτ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προκειμένου να μείνει στο παιχνίδι. Και νωρίς-νωρίς έκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά (0-1) φτάνοντας στη συνέχεια στο 0-2. Ομως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε άμεσα, απάντησε με μπρέικ και κατακτώντας τρία σερί γκέιμ βρέθηκε στο 3-2. Ακολούθησε και δεύτερο μπρέικ για το 5-3 από τον Ελληνα πρωταθλητή που τελείωσε το σετ με 6-3 κι αφού προηγουμένως ο Ντε Μινόρ είχε σώσει τρία ματς πόιντ.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑλεξ Ντε ΜινόρATP Barcelona Open