Αθλητισμός|23.04.2021 20:43

Ράιαν Γκιγκς: Κατηγορείται για επίθεση σε δύο γυναίκες - Τον τελείωσαν από την Εθνική Ουαλίας

Newsroom

Ο Ράιαν Γκιγκς βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο της αγγλικής δικαιοσύνης καθώς η Εισαγγελία του Κρόουν του απήγγειλε κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και επίθεση σε δύο γυναίκες. Ο άλλοτε σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προπονητής της Εθνικής Ουαλίας κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε μια 30χρονη γυναίκα (πρόκειται για την πρώην σύντροφό του Κέιτ Γκέβιλ) και σε μία 20χρονη. Πρόκειται για μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2020, οπότε και είχε συλληφθεί (τότε προσωρινά είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής), ενώ πλέον καλείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο του Σάλφορντ την Τετάρτη 28 Απριλίου.

Μάλιστα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γκιγκς από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, που προετοιμάζεται για το επερχόμενο Euro. Μόλις λίγα λεπτά μετά την απαγγελία των κατηγοριών και τη δημοσίευση της είδησης, η FAW συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και καθαίρεσε τον 47χρονο προπονητή, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον μέχρι πρότινος βοηθό του Ρόμπερτ Πέιτζ. Η Ουαλία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με Τουρκία, Ιταλία και Ελβετία. Δεν ξεκαθαρίζεται πάντως αν πρόκειται για μόνιμη αλλαγή στον πάγκο της Εθνικής ή αν θα επιστρέψει ο Γκιγκς σε περίπτωση που αθωωθεί από το δικαστήριο.

«Έχω απόλυτο σεβασμό στο Νόμο και αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Δηλώνω αθώος και ανυπομονώ να καθαρίσω το όνομά μου», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ράιαν Γκιγκς και παράλληλα στηρίζει τον Ρόμπερτ Πέιτζ ενόψει του Euro 2020. «Θα ήθελα να ευχηθώ στον Ρόμπερτ Πέιτζ, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες και τους οπαδούς κάθε επιτυχία στο Euro του καλοκαιριού». 

επίθεσηΕθνική ΟυαλίαςEuro 2020ποδόσφαιροΡάιαν Γκιγκς