Αθλητισμός|24.04.2021 20:15

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: Ο Ντε Γκουζμάν σώζει τους Κρητικούς και ρίχνει τους Θεσσαλούς

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο ΟΦΗ στο Αλκαζάρ επί της ΑΕΛ με 1-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς βρίσκεται στο +4 από την ουραγό θεσσαλική ομάδα κι ενώ απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για το φινάλε των πλέι άουτ της Super League. Σε ένα ματς «ζωής ή θανάτου» οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι, πιο αποφασιστικοί και πιο αποτελεσματικοί με αποτέλεσμα να πάρουν ένα τρίποντο που ενδεχομένως θα τους κρατήσει στην κατηγορία καθώς απομακρύνθηκαν από την τελευταία θέση που στέλνει απευθείας στη Β' Εθνική. Το «χρυσό» γκολ του ΟΦΗ πέτυχε ο Ντε Γκουζμάν με κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο με διάθεση και μεγάλη αποφασιστικότητα. Η ΑΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς αλλά στο 33' ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο σκορ (0-1). Ο Κοροβέσης σέντραρε κι ο Ντε Γκούζμαν ήρθε με φόρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ακούνια στο 41' αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης: Διπλό» παραμονής του Παναιτωλικού με Μπαρμπόσα

Η κρητική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο β' ημίχρονο περιορίζοντας σημαντικά την ΑΕΛ που κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο 78' ο Ακούνια πλησίασε για πρώτη φορά το γκολ στο δεύτερο 45λεπτο σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ στο φινάλε καθώς στο 84' άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες λόγω αποβολής του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα. Λίγο αργότερα όμως έμεινε και η ΑΕΛ με δέκα λόγω τραυματισμού του Γλυνού.

Βαθμολογία πλέι άουτ

Βόλος 39 (30 αγ.)

ΠΑΣ Γιάννινα 35 (31 αγ.)

Λαμία 31 (30 αγ.)

Απόλλων 30 (30 αγ.)

Ατρόμητος 30 (30 αγ.)

ΟΦΗ 28 (31 αγ.)

Παναιτωλικός 27 (31 αγ.)

ΑΕΛ 24 (31 αγ.)

ΑΕΛ: Νάγκι, Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Μπέρτος (78' Καρανίκας), Στίφλερ, Μπεν-Χατίρα (55' Πινακάς), Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Νικολιάς (55' Κολομπίνο), Ντουρμισάι (78' Μουκαντζό).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Σακόρ (82' Στούρτζεον), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Κοροβέσης, Γιάννου (87' Βαφέας), Σαρδινέρο (82' Σολίς, 96 Ουές).

ΑΕΛSuperLeagueΟΦΗποδόσφαιρο