Αθλητισμός|24.04.2021 20:47

Bundesliga: Ο Λεβαντόβσκι επέστρεψε με γκολ και κυνηγά μυθικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου που μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει τον τίτλο στην Bundesliga, χαλάρωσε και το πλήρωσε καθώς ηττήθηκε από τη Μάιντς για την 31η αγωνιστική με 2-1. Οι Βαυαροί οι οποίοι είναι στο +10 από τη δεύτερη Λειψία που έχει ματς λιγότερο, βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ (3' Μπίρκαρντ), ενώ στο 37' ο Κουέισον έγραψε το 2-0. Το μόνο που πέτυχε η Μπάγερν ήταν να μειώσει με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στις καθυστερήσεις.

Ο Πολωνός αν και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της Μπάγερν, επέστρεψε «καυτός» στην αγωνιστική δράση σκοράροντας μετά από τον τραυματισμό του και παραμένει στο κυνήγι ενός θρυλικού ρεκόρ. Ο Λεβαντόβσκι έφτασε τα 36 τέρματα στη φετινή Bundesliga και χρειάζεται ακόμη τέσσερα γκολ στα εναπομείναντα τρία ματς με Γκλάντμπαχ, Φράιμπουργκ και Αουγκσμπουργκ για να ισοφαρίσει τη μυθική επίδοση του σπουδαίου κανονιέρη Γκερντ Μίλερ, ο οποίος τη σεζόν 1971-72 είχε σταματήσει στα 40 γκολ στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Η κατάρα της Λίβερπουλ συνεχίζεται στο Ανφιλντ

Σημειωτέον ότι η Μάιντς με τους τρεις βαθμούς που πήρε ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα, η Ντόρτμουντ, με δέκα παίκτες από το 59' λόγω αποβολής του Άγγλου Μπέλιγχαμ, πήρε τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ χάρη σε δύο γκολ του Χάαλαντ στο 12' και στο 68'. Η Ντόρτμουντ παρέμεινε κοντά στο στόχο της που είναι να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη διοργάνωση του Champions League, αφού πλησίασε την Βόλφσμπουργκ στην τρίτη θέση σε απόσταση δύο βαθμών. Σε άλλα αποτελέσματα, η Ουνιόν με «χατ τρικ» του Φινλανδού Πογιανπάλο νίκησε 3-1 τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ Φράιμπουργκ και Χοφενχάιμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΜάιντςΓκερντ ΜίλερΜπάγερν ΜονάχουBundesliga