Αθλητισμός|25.04.2021 22:25

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: Με διπλό χτύπημα του Μπρούμα πήρε το ντέρμπι

Newsroom

Η τριπλή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο και κυρίως η είσοδος των Μπρούμα και Ελ Αραμπί στο γήπεδο, άλλαξε τις ισορροπίες στο ντέρμπι και χάρισε ακόμη μια νίκη στον Ολυμπιακό. Ο Μπρούμα πέτυχε δύο γκολ και οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης της ΑΕΚ που ήταν η χαμένη της 6ης αγωνιστικής στη Super League καθώς ακόμη δεν μπορεί να νιώσει άνετα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο διότι βρίσκεται στο -3 από ΠΑΟΚ και Αρη που πήραν από έναν βαθμό και στο +4 από τον Παναθηναϊκό που επίσης απέσπασε ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός έχοντας το μυαλό στην επερχόμενη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ροτέισον και άργησε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι. Κάτι που φάνηκε να εκμεταλλεύεται η ΑΕΚ. Οι πρώτες καλές ευκαιρίες της στο ματς καταγράφηκαν στο 24' με σουτ Μάνταλου και ωραία επέμβαση του Κρίστινσον και στο 25' με τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 29' η Ενωση σκόραρε με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ, ενώ και ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 38' με τον Μπουχαλάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR για χέρι του σκόρερ.

Διαβάστε επίσης: Εμειναν στο μηδέν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στην Τούμπα

Βαθμολογία

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Και τα κατάφερε καθώς άμεσα πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Στο 50' ο Μασούρας κινήθηκε έξυπνα στον άξονα, πάσαρε ωραία προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έστρωσε εξαιρετικά για τον Μπρούμα, που άνοιξε το σκορ (1-0).

Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 57' με τον Ελ Αραμπί και στο 74' με τον Βαλμπουενά που «σημάδεψε» το δοκάρι έπειτα από... ασίστ του γκολκίπερ Κρίστινσον! Η ΑΕΚ απάντησε με σουτ του Μάνταλου στο 78' κι ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ στο 79' με τον Τιάγκο.

Τελικά στο 92' ο Μπρούμα βγήκε και πάλι τετ α τετ απέναντι στον Αθανασιάδη έπειτα από τραγικό λάθος του Νεντελτσιάρου και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-0. 

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Σεμέδο (80' Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος Μπουχαλάκης (46' Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Ρέαμπτσιοουκ, Φορτούνης (46' Μπρούμα), Χασάν (46' Ελ Αραμπί), Μασούρας (67' Βαλμπουενά).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες (83' Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι (70' Σάκχοβ), Γαλανόπουλος (83' Μιτάι), Μάνταλος, Αλμπάνης (57' Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70' Κρίστιτσιτς).

ΟλυμπιακόςSuperLeagueΑΕΚποδόσφαιρο