Αθλητισμός|13.01.2019 23:17

Δώνης: «Η αφέλεια των τελευταίων λεπτών…»

Κώστας Γουλής

Στην απειρία που έδειξαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να μη «ροκανίσουν» τον χρόνο, προσφέροντας στην Ξάνθη την ευκαιρία για έξτρα επιθέσεις όταν η μπάλα «έκαιγε», στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα με την ακριτική ομάδα.

«Ξέραμε από την έναρξη του ματς ποια ήταν τα κομμάτια που θα αντιμετωπίζαμε. Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τρεις παίκτες που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι, τον Μακέντα, τον Μπουζούκη και τον Μουνιέ. Είπαμε στα παιδιά να προσπαθήσουμε να έχουμε σταθερότητα και να ελέγχουμε το ματς. Στο πρώτο μισάωρο το ματς ήταν ισορροπημένο, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες απειλές.

Νομίζω το ματς άλλαξε μετά το 30’, ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε πολύ καλή ένταση με τέμπο και συνεργασίες. Μέχρι και την τελευταία φάση δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο να απειλήσει. Θα σταθώ ότι στα τελευταία λεπτά είχαμε τέσσερις φορές την μπάλα στα πόδια μας και φερθήκαμε με αφέλεια. Ήμασταν πολύ αφελείς. Δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο για κάποια κόρνερ», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ενώ δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη φάση του πέναλτι στο 94ο λεπτό. «Δεν θα απαντήσω. Δεν απαντάω ποτέ για τη διαιτησία».

Ερωτηθείς δε, για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τα συναισθήματα των παικτών του και δη των νεαρών, μετά από τέτοια εξέλιξη στον αγώνα με την Ξάνθη, υπογράμμισε πως «…όταν δέχεσαι την ισοφάριση σε νεκρό χρόνο όποια ομάδα και αν είναι αυτή, το συναίσθημα είναι το ίδιο. Αυτά θα κρατήσουν σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια φεύγουν. Άσχετα αν ο διαιτητής είχε δίκιο λογικό είναι να αντιδράσουν. Προχωράμε γιατί έχουμε μακρύ δρόμο».

Απ’ την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς έβγαλε το… καπέλο στην επιμονή των ποδοσφαιριστών του ως το φινάλε του αγώνα. «Απλά ήθελα να πάω στα αποδυτήρια για να πω μπράβο στους παίκτες μου. Το πρώτο μέρος μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Εμείς είχαμε χώρο και ευκαιρίες στο παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος είχε την κατοχή και μας πίεσε. Μέσω τύχης ή όχι η ουσία είναι πως πήραμε την ισοπαλία, που είναι σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο για τους παίκτες μου».

ΠαναθηναϊκόςΓιώργος Δώνηςσυνέντευξη Τύπου