Αθλητισμός|30.04.2021 23:44

Πόλο: Μεγάλη πρόκριση για τα κορίτσια του Ολυμπιακού στον τελικό της Euro League

Newsroom

Με όπλο την άμυνά του ο Ολυμπιακός κέρδισε την ουγγρική Ουίπεστ με 9-8 και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό της Euro League πόλο γυναικών στο Final 4 της Βουδαπέστης. Με αμιγώς ελληνική σύνθεση και παρά την πολύμηνη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκες» ήταν εξαιρετικές στο άδειο από θεατές κολυμβητήριο λόγω της πανδημίας κι έφτασαν πανάξια στον σαββατιάτικο (1/5, 21.15) τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την ουγγρική Ντουναουισβάρος η οποία επικράτησε της Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία).

Ο Ολυμπιακός που μετράει έξι συμμετοχές σε Final 4 και που την τελευταία πενταετία εχει δώσει το «παρών» τέσσερις φορές, θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία του μετά τον τίτλο του 2015. Παράλληλα, αυτός θα είναι ο τέταρτος τελικός των «ερυθρόλευκων» στις τελευταίες έξι διοργανώσεις. Πρόκειται για την ένατη παρουσία ελληνικής ομάδας σε τελικό της Euro League στις τελευταίες 13 διοργανώσεις!

Η Ουίπεστ άνοιξε το σκορ με την Ριμπάνσκα στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με την Ελευθεριάδου ενώ ισοφάρισε σε 2-2 με τη Μυριοκεφαλιτάκη το εύστοχο πέναλτι της Κέστελι. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να προηγηθεί με 3-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου με γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Η Ουίπεστ ισοφάρισε σε 3-3 με τέρμα της Περεστέγκι ενώ προσπέρασε με 3-4 με γκολ της Μπάκσα στην παίκτρια παραπάνω. 

Η Μυριοκεφαλιτάκη όμως απάντησε ξανά (4-4), τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου δεν άλλαξε τίποτα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διακοπή του ημιχρόνου ισόπαλες. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Αβραμίδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Η Φάραγκο ισοφάρισε σε 5-5 με την Αβραμίδου να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Η Τέλεκ έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (6-6) με την Άμπελ - Άνταλ να φέρνει την Ουίπεστ σε θέση οδηγού με γκολ στην παίκτρια παραπάνω, με το 6-7 να είναι το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. 

Με γκολ της Ελευθεριάδου στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 7-7 ενώ προηγήθηκε με 8-7 με τέρμα της Μυριοκεφαλιτάκη, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος. Η Πάρκες ισοφάρισε για την Ουίπεστ με την Ελευθερία Πλευρίτου να γράφει το 9-8 στην παίκτρια παραπάνω, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία τεράστια πρόκριση στον τελικό.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάτου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Άμπελ - Άνταλ 1, Πάρκες 1, Σούκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλεκ 1, Περεστέγκι 1, Κάκας.

ΟλυμπιακόςΠόλο