Αθλητισμός|01.05.2021 18:34

Formula 1: «Σφαίρα» ο Μπότας στέρησε την 100ή pole position από τον Χάμιλτον

Newsroom

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (2/5, 16.50). Ο O Φινλανδός οδηγός της Mercedes σφράγισε την κυριαρχία του στην πίστα Πορτιμάο καθώς και στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής είχε επιτύχει τον καλύτερο χρόνο. Μάλιστα, ο Μπότας στέρησε από τον teammate του παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον την 100ή pole position την καριέρας του πανηγυρίζοντας ο ίδιος τη 17η πρωτιά σε δοκιμές.

Ο Χάμιλτον θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση, ενώ πίσω από τις δυο Mercedes θα βρίσκονται οι δύο Red Bull που... κόλλησαν. Η εικόνα του προβληματισμένου Μαξ Φερστάπεν μετά το τέλος των κατατακτήριων είναι ενδεικτική του κλίματος, μολονότι ο Ολλανδός έκανε τον ταχύτερο χρόνο, ο οποίος όμως σβήστηκε διότι βγήκε εκτός ορίων της πίστας με αποτέλεσμα να μείνει τρίτος και ο ομόσταβλός του Σέρχιο Πέρες τέταρτος.

Διαβάστε επίσης: Ενα περιτύλιγμα σάντουιτς ανάγκασε τον Φερνάντο Αλόνσο σε εγκατάλειψη!

Από εκεί και πέρα, τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σάινθ, Οκόν, Νόρις, Λεκλέρκ, Γκασλί και Φέτελ, ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά στους δέκα των δοκιμών έπειτα από πολύ καιρό. Ακολούθησαν οι: Ράσελ, Τζιοβινάτσι, Αλόνσο, Τσουνόντα, Ραικόνεν, Ρικιάρντο, Στρολ, Λατίφι, Σουμάχερ, Μαζέπιν.

T

GP ΠορτογαλίαςFormula 1Μαξ ΦερστάπενΒάλτερι ΜπόταςΛιούις ΧάμιλτονRed BullMercedes