Αθλητισμός|09.05.2021 00:17

Εισβολή εξαγριωμένων οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ

Newsroom

Εξαγριωμένοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκαν στο τερέν του Ολντ Τράφορντ πριν από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και απαίτησαν την αποχώρηση των ιδιοκτητών σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της Premier League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι παίζουν με τους μεγάλους αντιπάλους για την 34η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, όμως αυτό φαίνεται ότι απασχολεί λιγότερο τους φίλους της ομάδας, που ζητούν αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. 

Εκατοντάδες οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ και με βασικό σύνθημα το «Glazers Out» διαδήλωσαν κατά της ιδιοκτησίας του συλλόγου, της οικογένειας Γκλέιζερ, έπειτα από το φιάσκο με τη European Super League. «Δεν είναι όμως μόνο η European Super League» τονίζουν οι οπαδοί «ήρθε η ώρα να φύγουν». Η διαδήλωση των φίλων της Γιουνάιτεντ αρχικά φαινόταν ειρηνική αλλά όπως προέκυψε στην πορεία έγιναν ζημιές με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για αρκετή ώρα η σέντρα του ντέρμπι.

Μάλιστα, οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο αποκλείστηκαν με αποτέλεσμα η αποστολή της Γιουνάιτεντ να παραμένει εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει. Κατά πληροφορίες αλλά και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι φίλοι των Κόκκινων Διαβόλων έχουν πραγματοποιήσει κινητοποίηση και έξω από το ξενοδοχείο.

«Μετά από την εισβολή στο Ολντ Τράφορντ μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπoυλ δεν θα αρχίσει στις 18:30 όπως ήταν προγραμματισμένο. Η ασφάλεια όλων στο Ολντ Τράφορντ είναι το πιο σημαντικό. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί η ώρα έναρξης του αγώνα. Θα υπάρχει ενημέρωση αργότερα», ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα της Premier League, ενώ λίγο πριν από τις 19.00 από τα μεγάφωνα του σταδίου ανακοινώθηκε πως οι δρόμοι γύρω από το Ολντ Τράφορντ έχουν καθαρίσει και πως το στάδιο είναι ασφαλές.

Ενα πρόβλημα που προέκυψε σχετίζεται και με τα μέτρα κατά του κορονοϊού καθώς οι οπαδοί έφτασαν σε σημεία όπου επρόκειτο να κινηθούν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό συνεπάγεται την απολύμανση των χώρων εκ νέου, μια διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα!

T
T
T
T
T
T

επεισόδιαΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλχούλιγκανPremier League