Αθλητισμός|02.05.2021 20:13

Formula 1: «Σίφουνας» ο Χάμιλτον στην Πορτογαλία

Newsroom

Την 97η νίκη της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Πορτογαλίας. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία για δεύτερη φορά στους τρεις φετινούς αγώνες και απομακρύνθηκε οχτώ βαθμούς από τον διώκτη του Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούσε να αποκομίσει με βάση την απόδοση της Red Bull στη συγκεκριμένη πίστα.

Χαμένος του αγώνα, αν και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κάνοντας το 1-3 για τη Mercedes, ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος μολονότι εκκίνησε πρώτος καθώς στις κατατακτήριες του Σαββάτου πήρε την pole position, δεν μπόρεσε να κινηθεί πιο γρήγορα από τον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν. Το μόνο θετικό στο φινάλε ήταν ο έξτρα βαθμός που αποκόμισε για τον ταχύτερο χρόνο καθώς ο Φερστάπεν ακυρώθηκε καθώς βγήκε εκτός ορίων της πίστας. Το 2-4 της Red Bull συμπλήρωσε ο Πέρες, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νόρις, Λεκλέρκ, Οκόν, Αλόνσο, Ρικιάρντο και Γκασλί.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος άρχισε τον αγώνα από τη δεύτερη θέση, μετά την επανεκκίνηση στον έβδομο γύρο (σ.σ. το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα όταν ο Κίμι Ραϊκόνεν τράκαρε την Alfa Romeo του Αντόνιο Τζιοβινάτσι), ο πρωταθλητής έπεσε στην τρίτη θέση έπειτα από το προσπέρασμα του Φερστάπεν. Όμως, αντεπιτέθηκε, ανέκτησε τη δεύτερη θέση με προσπέρασμα στον Ολλανδό τέσσερις γύρους μετά, ενώ στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία, καθώς προσπέρασε και τον Μπότας στη στροφή 1 του 20ου γύρου.

Βαθμολογία οδηγών

1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes)       69 βαθμοί
2. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull)         61
3. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren)         37
4. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes)       32
5. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari)             28
6. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull)            22
7. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/McLaren)     16
8. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari)   14
9. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine)              8

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Mercedes                101 βαθμοί
2. Red Bull-Honda           83
3. McLaren-Mercedes         53
4. Ferrari                  42
5. Alpine-Renault           13
6. AlphaTauri-Honda          9
7. Aston Martin-Mercedes     5

Σέρχιο ΠέρεςΛιούις ΧάμιλτονGP ΠορτογαλίαςFormula 1MercedesRed BullΜαξ Φερστάπεν