Αθλητισμός|02.05.2021 20:06

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Αναβλήθηκε το ντέρμπι της Premier League

Newsroom

Την αναβολή του μεγάλου ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή σε συνεννόηση με τις ομάδες και την αστυνομία. Το παιχνίδι επρόκειτο να αρχίσει στις 18.30 αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς γύρω στις 17.00 εξαγριωμένοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι κατά εκατοντάδες πολιορκούσαν το Ολντ Τράφορντ από νωρίς, εισέβαλλαν στο γήπεδο, προκάλεσαν ζημιές, εκτόξευσαν αντικείμενα ακόμη και κατά των τηλεσχολιαστών του Sky Sports και αποχώρησαν, ενώ περιμετρικά του γηπέδου υπήρξαν εντάσεις και με την αστυνομία που περίπου στις 19.00 κατόρθωσε να καθαρίσει τον χώρο έξω από την ιστορική έδρα της Γιουνάιτεντ.

Παρ' όλα αυτά, οι αποστολές των δύο ομάδων δεν είχαν φτάσει ακόμη στο γήπεδο καθώς, οπαδοί της Γιουνάιτεντ πραγματοποιούσαν παράλληλη κινητοποίηση κι έξω από το ξενοδοχείο της Γιουνάιτεντ με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι Μπέμπηδες μη μπορώντας να αναχωρήσουν για το γήπεδο. Παράλληλα, δεδομένου ότι υπήρξε παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για τον κορονοϊό καθώς οι οπαδοί εισέβαλλαν σε χώρους όπου θα κινούνταν οι παίκτες, θα έπρεπε εκ νέου να γίνει η διαδικασία απολύμανσης που διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Ως εκ τούτου, και με προτεραιότητα την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, των μελών των ομάδων και όλων όσοι εμπλέκονται στο ματς αποφασίστηκε από κοινού η αναβολή του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Ηδη αναζητείται διαθέσιμη ημερομηνία, με την οποία θα συμφωνούν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι (ομάδες, Premier League και Sky Sports).

Οι ανακοινώσεις των ομάδων

«Μετά από συζήτηση με την αστυνομία, την Premier League, τη διοίκηση του Ολντ Τράφορντ και τις ομάδες, ο αγώνας με τη Λίβερπουλ αναβάλλεται για λόγους ασφάλειας μετά από τη σημερινή διαδήλωση. Θα ξεκινήσουν επαφές με την Premier League για να βρεθεί νέα ημερομηνία για την αναμέτρηση. Οι οπαδοί μας έχουν πάθος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντιλαμβανόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους να το εκφράσουν με ειρηνική διαμαρτυρία. Παρόλα αυτά, αισθανόμαστε λύπη για την αναστάτωση της ομάδας και τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκαν κάποιοι οπαδοί, το προσωπικό και η αστυνομία. Ευχαριστούμε την αστυνομία για την υποστήριξη, θα την βοηθήσουμε στην έρευνά της» αναφέρει η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, αναφέρει: «Συμφωνήσαμε πλήρως στην απόφαση για να αναβληθεί ο αγώνας εξαιτίας των γεγονότων στο Ολντ Τράφορντ και την γύρω περιοχή. Είναι πάγια θέση μας η ασφάλεια, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σε κάθε απόφαση. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, το προσωπικό και αυτή είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Ήταν προφανές πως δεν υπήρχαν εγγυήσεις για να γίνει ο αποψινός αγώνας με ασφάλεια, μετά από τα γεγονότα που ξέφυγαν ραγδαία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τη Γιουνάιτεντ, την Premier League και τις τοπικές αρχές, για να βρούμε μια βολική ημερομηνία για τον αγώνα».

T
T
T
T
T
T
Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier LeagueΛίβερπουλ