Αθλητισμός|05.05.2021 01:08

Champions League: Διπλό χτύπημα Μαχρέζ στην Παρί και πρώτη φορά τελικό η Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε κι έφτασε στην πηγή που αναζητούσε επί πολλά χρόνια. Μετά το 1-2 στο Παρίσι επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 και στο Μάντσεστερ και προκρίθηκε δίκαια για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League. Οι Πολίτες επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια καθώς το μακρινό 1970 είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στην πολωνική Γκόρνικ. Η Σίτι πλέον περιμένει την αντίπαλό της για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου που θα προκύψει από το αποψινό (5/5. 22.00) ζευγάρι της Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο (1-1 το πρώτο ματς).

Ο σπουδαίος Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε ρεβάνς από τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο για τον αποκλεισμό της Σίτι από την τότε ομάδα του Αργεντινού κόουτς, Τότεναμ, στην προημιτελική φάση του 2019, κι έκλεισε θέση για τον τρίτο τελικό Champions League στην καριέρα του, στοχεύοντας και στο τρίτο τρόπαιο καθώς είχε νικήσει με την Μπαρτσελόνα τόσο το 2009 όσο και το 2011. Για να τα καταφέρει πάντως έγραψε ιστορία καθώς οδήγησε τη Σίτι σε εφτά σερί νίκες στη διοργάνωση, κάτι που καμιά άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει. 

Το παιχνίδι εξαρχής είχε εξαιρετικό ρυθμό, ενώ γρήγορα ήρθε και το γκολ καθώς μόλις στο 11' η Σίτι άνοιξε το σκορ με σουτ του τρομερού Μαχρέζ μέσα απ' την περιοχή (1-0). Η Παρί που, ούτως ή άλλως, κυνηγούσε δύο γκολ για την πρόκριση δεν πτοήθηκε δημιουργώντας ορισμένες καλές στιγμές για να σκοράρει. Ομως κάτι η ατυχία και τα δοκάρια, κάτι η αποτελεσματική άμυνα της Σίτι, ψαλίδισαν κάθε ελπίδα για δεύτερη σερί παρουσία σε τελικό για τους Παριζιάνους που είχαν τον τραυματία Μπαπέ στον πάγκο και ξέμειναν να τα περιμένουν όλα από τον Νειμάρ, που όμως κινήθηκε στη μετριότητα.

Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε και πάλι ο Μαχρέζ με ένα δεύτερο γκολ στο 63', με το οποίο ουσιαστικά σφραγίστηκε η πρόκριση των Πολιτών στον τελικό του Champions League. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι αγρίεψε λόγω του εκνευρισμού των παικτών της Παρί με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ντι Μαρία. Η εμφάνιση της Σίτι έδειξε εικόνα ομάδας κατάλληλα προετοιμασμένης και ώριμης πια για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο...

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82’ Ζεσούς), Μαχρέζ

Παρί (Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (75’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83’ Μπάκερ), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Μόιζε Κιν)

ποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιΠαρί Σεν ΖερμένChampions League