Αθλητισμός|06.05.2021 00:21

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2: Με... θωρηκτό Κρμέντσικ πέτυχε τέταρτη σερί νίκη επί της Ενωσης

Newsroom

Με... θωρηκτό Κρμέντσικ και μια γεμάτη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε ξανά της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη Super League καθώς πλέον βρίσκεται στο +2 από την Αρη και στο +6 από την Ενωση. Κυρίως όμως, ο Δικέφαλος του Βορρά με την εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, απέδειξε ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο ενόψει και του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αλλωστε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία παραμένει αήττητη επί έναν μήνα, έχοντας σ' αυτό το διάστημα νίκες επί του Ολυμπιακού και του Αρη και διπλή νίκη με πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα στην ΑΕΚ την οποία κέρδισε για τέταρτο σερί παιχνίδι εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα σε διάστημα 45 ημερών, ενώ δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία επτά μεταξύ τους παιχνίδια!

Διαβάστε επίσης: Ο Αρης έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στα «δεύτερα» του Ολυμπιακού

Το παιχνίδι άρχισε με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση για να ελέγξει το ματς αλλά τον ΠΑΟΚ να παίρνει να ηνία του παιχνιδιού μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα με αιχμή του δόρατος τον επικίνδυνο Κρμέντσικ δημιούργησε απειλητικές στιγμές δίχως όμως να μπορέσει να σκοράρει. Ο Τσέχος έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 30' για να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Ανσαριφάρντ απάντησε στο 31' για την ΑΕΚ, που απείλησε ξανά στο 42' με τον Γαλανόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0 με την Ενωση να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή της προς το τέλος του 45λεπτου.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν αρκέστηκε στο 0-0 του ημιχρόνου και έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο γήπεδο τον Τσιγγάρα και τον Ουάρντα, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα επακολούθησαν. Στο 47' ο Ζίβκοβιτς έβγαλε καταπληκτική πάσα προς τον Αιγύπτιο, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα και βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον Κρμέντσικ που ακολουθούσε και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1) για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έμεινε εκεί κι αμέσως μετά τη σέντρα, πίεσε και κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Λόπες στον Κρμέντσικ εντός περιοχής. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε γράφοντας το 0-2 στο 51'.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε καθόλου μέχρι το 90', οπότε, έπειτα από παρέμβαση του VAR η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγγάρα στον Κρίστιτσιτς στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Τάνκοβιτς ήταν εύστοχος στο 92' διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου (58' Τάνκοβιτς), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο (58' Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοβ (81' Κοσίδης), Γαλανόπουλος (58' Σιμάνσκι), Κρίστιτσιτς, Λόπες, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μπάμπα, Αουγκούστο (46' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (84' Τζόλης), Μουργκ (46' Ουάρντα), Κρμέντσικ (73' Σβιντέρσκι).

Βαθμολογία

ΑΕΚποδόσφαιροΠΑΟΚSuperLeague