Αθλητισμός|05.05.2021 23:36

Εξπρές Τσιτσιπάς! Καθάρισε τον Περ με συνοπτικές διαδικασίες στη Μαδρίτη

Newsroom

Με διαδικασίες... εξπρές ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Open της Μαδρίτης. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, στο πρώτο του παιχνίδι στην ισπανική πρωτεύουσα κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Γάλλου Μπενουά Περ. Επικράτησε 2-0 σετ (6-1, 6-2) και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο (φάση των 16) τον νικητή του ζευγαριού Κάσπερ Ρουντ ή Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά στη διάρκεια του 2021 πως βρίσκεται σε φανταστική κατάσταση. Ιδίως στο χώμα πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με ρεκόρ 10-1, έχοντας κατακτήσει το Masters του Μόντε Κάρλο κι έχοντας φτάσει μέχρι τον τελικό του Open της Βαρκελώνης. Αν μη τι άλλο αφήνει πολλές υποσχέσεις ενόψει του Roland Garros.

Διαβάστε επίσης: Λύγισε η Σάκκαρη έπειτα από μάχη δυόμισι ωρών στη Μαδρίτη

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικό καθώς ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε στο κορτ με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Εκανε μπρέικ στον αντίπαλό του μόλις στο δεύτερο γκέιμ (2-0), το επανέλαβε και στο έκτο γκέιμ (5-1) κι έκλεισε το πρώτο σετ επιβλητικά και με συνοπτικές διαδικασίες (6-1) έπειτα από μόλις 24 λεπτά!

To δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα καθώς ναι μεν ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον Περ (1-0), ο οποίος όμως απάντησε με μπρέικ ισοφαρίζοντας (1-1). Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό του στον οποίο έκανε το δεύτερο μπρέικ στο σετ για το 3-2 και το τρίτο μπρέικ για το 5-2 προτού ολοκληρώσει το σετ 6-2 σε 30 λεπτά και το παιχνίδι σε λιγότερο από μια ώρα!

Open ΜαδρίτηςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαδρίτη ATPΤένις