Αθλητισμός|08.05.2021 19:01

Formula 1: Ιστορικός Χάμιλτον με 100ή pole position στη Βαρκελώνη!

Newsroom

Ακόμη ένα ιστορικό... κάστρο έριξε ο θρυλικός Λιούις Χάμιλτον! Ο κορυφαίος Βρετανός πιλότος της Formula 1 ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες του γκραν πρι της Βαρκελώνης και πανηγύρισε την 100ή pole position στην καριέρα του. Ο σερ Λιούις άφησε δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν και τρίτο τον ομόσταβλό του στη Mercedes Βάλτερι Μπότας. Αντιθέτως, ο έτερος πιλότος της Red Bull Σέρχιο Πέρες έμεινε στην όγδοη θέση καθώς καθόλη τη διαδικασία των δοκιμών ήταν ασταθής.

Εξαιρετικός ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ που οδήγησε τη Ferrari στην τέταρτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι: Οκόν, Σάινθ, Ρικιάρντο, Πέρες, Νόρις, Αλόνσο. Από εκεί και πέρα, από τις θέσεις 11-15 θα εκκινήσουν στον κυριακάτικο αγώνα οι: Στρολ, Γκασλί, Φέτελ, Τζιοβινάτσι, Ράσελ και από τις θέσεις 16-20 οι: Τσουνόντα, Ραϊκόνεν, Σουμάχερ, Λατίφι, Μάζεπιν.

T

Ο Χάμιλτον, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά την pole position το 2007 στον Καναδά, έφτασε πλέον τις 100 στη σπουδαία καριέρα του, ενώ μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματός του κάνοντας τη σύγκριση με τις 68 pole position του δεύτερου στη σχετική λίστα Μίκαελ Σουμάχερ και τις 65 του τρίτου Αϊρτον Σένα.

T

Μαξ ΦερστάπενΛιούις ΧάμιλτονFormula 1FerrariGP ΙσπανίαςΒάλτερι ΜπόταςMercedesΣαρλ ΛεκλέρκRed Bull