Αθλητισμός|08.05.2021 19:27

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0: Ισοπαλία... δώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης... κόλλησαν στην ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι της La Liga φέρνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του ισπανικού τίτλου εφόσον βεβαίως νικήσει τα εναπομείναντα παιχνίδια (Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 77, Μπαρτσελόνα 75, Ρεάλ Μαδρίτης 74, Σεβίλλη 70).

Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε για 15η σερί χρονιά να νικήσει στο Καμπ Νόου (αγνοεί τη νίκη από το μακρινό 2006!) και να παραμείνει σε διαφορά ασφαλείας από τις διώκτριές της αλλά και η Μπαρτσελόνα δεν κατόρθωσε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που θα την έφερνε πάνω από τους Ροχιμπλάνκος στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάπως έτσι αμφότερες... δούλεψαν για λογαριασμό της Ρεάλ που είναι μεν τρίτη αλλά έχει ένα ματς λιγότερο (αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής 9/5, 22.00 τη Σεβίλλη), ενώ υπερτερεί και σε όλες τις ισοβαθμίες με την Ατλέτικο και την Μπάρτσα.

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται ο πόλεμος της UEFA με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, είχε φάσεις για γκολ αλλά εν τέλει καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατόρθωσε να φτάσει στο νικητήριο τέρμα παρατείνοντας την αγωνία για την έκβαση του πρωταθλήματος τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Αν πάντως υπάρχει μια χαμένη της υπόθεσης αυτή είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία παρέμεινε στο -2 από την Ατλέτικο, ενώ (θεωρητικά) έχει και ελαφρώς πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα

Ατλέτικο Μαδρίτης: 12/5 Ατλέτικο - Σοσιεδάδ, 16/5 Ατλέτικο - Οσασούνα, 23/5 Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης: 9/5 Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη, 13/5 Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης, 16/5 Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης, 23/5 Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ.

Μπαρτσελόνα: 11/5 Λεβάντε - Μπαρτσελόνα, 16/5 Μπαρτσελόνα - Θέλτα, 23/5 Εϊμπάρ - Μπαρτσελόνα.

ΜπαρτσελόναLa LigaΑτλέτικο Μαδρίτηςποδόσφαιρο