Αθλητισμός|08.05.2021 23:05

Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Σώθηκαν οι Κρητικοί με μεγάλη νίκη στο φινάλε

Newsroom

Ο ΟΦΗ φλέρταρε επικίνδυνα με τον υποβιβασμό στη Β' Εθνική αλλά η καλή ομάδα που διαθέτει, η βαριά φανέλα του και η εμπειρία του Νίκου Νιόπλια, που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή της σωτηρίας, κρατούν οριστικά και αμετάκλητα την ομάδα του Ηρακλείου στη Super League. Ο ΟΦΗ σε ένα απ' τα κρισιμότερα ματς της σεζόν και της σύγχρονης ιστορίας του απέναντι στη Λαμία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 και έκλεισε θέση για τη μεγάλη κατηγορία της επόμενης σεζόν με στόχο να αποφύγει τις... περιπέτειες.

Ο ΟΦΗ έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Σακόρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (0-1). Η Λαμία απάντησε με δύο δοκάρι σε ένα δίλεπτο (14'-15') αρχικά του Γκαζαριάν και στη συνέχεια του Τζανετόπουλου. Οι γηπεδούχοι ήταν την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά ο ΟΦΗ είχε το κίνητρο και την ουσία φτάνοντας εν τέλει και σε ένα δεύτερο γκολ με τον Ντε Γκουζμάν στο 81' (0-2).

Διαβάστε επίσης: Οριστικά στη Β' Εθνική η ΑΕΛ  με χαριστική βολή του Βόλου

Λαμία: Επασί, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος (67' Προβυδάκης), Τζανδάρης (79' Πίτι), Παλαβαντσβίλι (46' Μπεχαράνο), Γκαζαριάν (46' Ρόμανιτς), Βασιλακάκης (46' Τιρόνε), Ντέλετιτς, Καραμάνος

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Βαφέας, Μαρινάκης, Ντε Γκουζμάν (90' Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ (90' Ουές), Κοροβέσης (86' Λυμπεράκης), Γιάννου (63' Νέιρα), Σαρδινέρο (86' Στάρτζεον).

Βαθμολογία

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕποδόσφαιροΟΦΗ