Αθλητισμός|08.05.2021 23:26

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2: Η στέψη πήγε πίσω στην πρόβα τελικού!

Newsroom

Σε ένα ματς που αποτέλεσε πρόβα του επερχόμενου τελικού Champions League στις 29 Μαΐου, η Μάντσεστερ Σίτι θα αναδεικνυόταν και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας αλλά η εκπληκτική Τσέλσι με μεγάλη νίκη με ανατροπή (1-2) εκτός έδρας, ανέβαλε προσωρινά τη στέψη των Πολιτών αλλά κυρίως έπιασε σφιχτά το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν καθώς για πρώτη φορά μετά από καιρό βρέθηκε στην τρίτη θέση της Premier League.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οπότε η Σίτι... ξέσπασε. Ανοιξε το σκορ με τον Στέρλινγκ στο 44', ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (45') κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Αγουέρο. Ο Αργεντινός θέλησε να εκτελέσει αλά Πανένκα αλλά ο Μεντί τον αντιλήφθηκε κι μπλόκαρε με άνεση την μπάλα.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν για 9η σερί σεζόν - Αγγίζει θρυλικό ρεκόρ ο Λεβαντόβσκι

H Τσέλσι βελτιώθηκε στο β' ημίχρονο, ανέβασε ταχύτητα και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ζίγες στο 63' (1-1). Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς στο 92' σόκαρε την αντίπαλό της: Μετά το γύρισμα του Βέρνερ ο Μάρκος Αλόνσο σκόραρε και χάρισε μια μεγάλη νίκη στους Μπλε που εκτός των πολύτιμων βαθμών έδειξε στην αντίπαλό της αλλά και στον εαυτό της ότι δεν υπάρχει φαβορί και πως ο τελικός θα παιχτεί στο... 50-50.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κανσέλο, Μεντί (80' Ζιντσένκο), Ακε, Λαπόρτ, Ντίας, Ρόδρι, Αγουέρο (70' Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζέσους, Τόρες (71' Γκιουντογκάν).

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν (45' Ζουμά), Τζέιμς, Καντέ, Ζίγιες (76' Χάντσον-Οντόι), Πούλισικ, Γκίλμουρ, Βέρνερ.

ποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΤσέλσι