Αθλητισμός|10.05.2021 00:29

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-2: Γλίτωσε το κάζο στο 95' - Φαβορί τίτλου η Ατλέτικο

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ από... σπόντα στο πόδι του Αζάρ στο 95' ισοφάρισε (2-2) την εκπληκτική Σεβίλλη και σώθηκε από μέγα κάζο που θα της στερούσε τον τίτλο της La Liga. Οι Μερένχες έπιασαν την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά ουσιαστικά, μια ημέρα μετά την ισοπαλία-δώρο στο ντέρμπι, έχρισαν εκ νέου την Ατλέτικο Μαδρίτης φαβορί για τον τίτλο καθώς βρίσκεται στο +2 κι έχει και πιο βατό πρόγραμμα (Βαθμολογία: Ατλέτικο 77, Ρεάλ Μαδρίτης 75, Μπαρτσελόνα 75, Σεβίλλη 71).

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατόρθωσε να σκοράρει με τον Μπενζεμά μόλις στο 12' αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και τελικά η Σεβίλλη πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς στο 22' άνοιξε το σκορ με τον Φερνάνδο. Οι Μερένχες τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ανδαλουσιάνους αλλά τελικά σκόραραν το τέρμα της ισοφάρισης στο 67' με τον Ασένσιο. Ο Ζιντάν και οι παίκτες του αναθάρρησαν θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα για την ανατροπή αλλά η ομάδα του Λοπετέγι σόκαρε ξανά τους Μαδριλένους καθώς στο 78' ο Ράκιτιτς ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι διαμορφώνοντας το 1-2.

Διαβάστε επίσης: Πάρτι της Μίλαν στο Τορίνο - Διέσυρε τη Γιουβέντους

Για να δοθεί το πέναλτι στη Σεβίλλη πάντως προηγήθηκε μια απίστευτη φάση καθώς αρχικά οι Σεβιγιάνοι στην προσπάθειά τους για να σκοράρουν διαμαρτυρήθηκαν ορθώς για χέρι εντός περιοχής, που όμως δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπενζεμά ανατράπηκε καθαρά εντός της περιοχής της Σεβίλλης με τον ρέφερι να δίνει την εσχάτη των ποινών. Και οι δύο ομάδες φώναξαν για πέναλτι αλλά τελικά, έπειτα από παρέμβαση του VAR, δόθηκε εκείνο των Ανδαλουσιάνων καθώς είχε προηγηθεί χρονικά από τη φάση της Ρεάλ

Η Ρεάλ προσπάθησε να σώσει την παρτίδα και τα κατάφερε στο φινάλε έστω και από σπόντα. Ο Κρόος σούταρε από μακριά, η μπάλα κατά λάθος προσέκρουσε στο πόδι του Αζάρ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2 που διαμορφώθηκε στο 95'.

Το πρόγραμμα

Ατλέτικο Μαδρίτης: 12/5 Ατλέτικο - Σοσιεδάδ, 16/5 Ατλέτικο - Οσασούνα, 23/5 Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης: 13/5 Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης, 16/5 Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης, 23/5 Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ.

Μπαρτσελόνα: 11/5 Λεβάντε - Μπαρτσελόνα, 16/5 Μπαρτσελόνα - Θέλτα, 23/5 Εϊμπάρ - Μπαρτσελόνα.

Σεβίλλη: 12/5 Σεβίλλη - Βαλένθια, 16/5 Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη, 23/5 Σεβίλλη - Αλαβές. 

La LigaΡεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιροΣεβίλλη