Αθλητισμός|12.05.2021 19:06

«Καθάρισε» τον Τσίλιτς ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα της Ρώμης

Newsroom

Θετική εκκίνηση έκανε στο τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας κυριάρχησε στη μάχη με τον Μάριν Τσίλιτς, νούμερο 43 στην παγκόσμια κατάταξη και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπερετίνι - Μίλμαν. Ο Τσιτσιπάς, νο. 5 στον κόσμο, νίκησε 2-0 σετ (7-5, 6-2) έναν τενίστα, ο οποίος πριν από μια τριετία έκανε ρεκόρ καριέρας καθώς βρέθηκε στο Top-3, ενώ έχει στη συλλογή του ένα Grand Slam (US Open 2014) και παρουσία σε άλλους δύο τελικούς (Australian Open 2018, Γουίμπλεντον 2017).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα μόνο στο πρώτο σετ, καθώς άργησε να βρει τα χτυπήματά του και είδε τον αντίπαλό του να έχει δύο μπρέικ πόιντ στο 4-4. Έμεινε, όμως, όρθιος και κατάφερε τελικά να «μιλήσει» στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ, όταν ο Τσίλιτς σέρβιρε στο 6-5 για να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στο δεύτερο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα με 3-0 και δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το ματς στο 5-2, όταν σέρβιρε υπό πίεση ο Τσίλιτς. Χρειάστηκε συνολικά 1 ώρα και 43 λεπτά.

T

Λύγισε η Σάκκαρη απέναντι στην ταλαντούχα Γκοφ

Αντιθέτως, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής Κόκο Γκοφ για να προκριθεί στη φάση των «16» του Internazionali BNL d' Italia. Η 17χρονη Αμερικανίδα, νούμερο 35 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 6-1) σε 1 ώρα και 45 λεπτά και περιμένει στον τρίτο γύρο μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα, Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

Όπως φαίνεται και από το σκορ, ήταν ένα περίεργο σε διακύμανση ματς με τις δύο αθλήτριες να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους καθώς στο... καλό τους σετ ήταν κυριαρχικές. Το πρώτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στην Γκοφ (παρότι η Μαρία είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ), καθώς η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ούτε σέρβιρε όπως θα ήθελε (είχε μόνο 45,5% πρώτο σερβίς), ούτε μπορούσε να βρει τα χτυπήματά της.

Αν και έχασε το σερβίς της και στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, η Μαρία βελτίωσε στη συνέχεια το σερβίς της, άρχισε να βγάζει πιο εύκολα winners και έφερε το ματς στα ίσα χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ. Θα περίμενε κανείς ότι θα πατούσε στο μομέντουμ και θα εκμεταλλευόταν την απειρία της Γκοφ, ωστόσο μετά από μία χαμένη ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ, άρχισε το... ρεσιτάλ της νεαρής Αμερικανίδας.

Με δύο μπρέικ στη σειρά προηγήθηκε με 4-0 και όταν πήρε τις μπάλες για να σφραγίσει την πρόκριση στο 5-1 δεν έδειξε κανένα σημάδι άγχους. Έκλεισε, λοιπόν, θέση στη φάση των «16», σημειώνοντας την πρώτη νίκη της επί της Σάκκαρη, που μέχρι τώρα είχε 2/2 κόντρα στην Κόκο χωρίς απώλεια σετ.

T

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP ΡώμηWTA ΡώμηΤένιςΜαρία ΣάκκαρηΚόρι Κοκό Γκοφ