Αθλητισμός|13.05.2021 17:28

Οριστικά στο Ντραγκάο ο τελικός του Champions League

Newsroom

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εντάξει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών λόγω της συνεχούς αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην γειτονική χώρα ανάγκασε την UEFA να πάρει για δεύτερη διαδοχική χρονιά το χρίσμα της διεξαγωγής του τελικού του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι από την Κωνσταντινούπολη και το «Κεμάλ Ατατούρκ» και να το αναθέσει στην πορτογαλική ομοσπονδία και το γήπεδο Ντραγκάο στο Πόρτο.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί η φημολογία ότι η διοργανώτρια αρχή εξέταζε το ενδεχόμενο ο τελικός να μεταφερθεί στο «Γουέμπλεϊ» από την στιγμή που οι δύο φιναλίστ προέρχονται από την Αγγλία, ωστόσο αυτό το σχέδιο «ναυάγησε» γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση των θεατών, η UEFA ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας ώστε ο αριθμός των θεατών να καλύψει το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου, που ανέρχεται σε 50.000 θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από τις φιναλίστ θα μπορεί να έχει μαζί της περίπου 6.000 φιλάθλους της στις εξέδρες του Ντραγκάο την ημέρα του μεγάλου τελικού.

τελικός Champions LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΠορτογαλίαΤσέλσιChampions League