Αθλητισμός|13.05.2021 19:56

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Φινάλε με τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα

Newsroom

Με την Εθνική ομάδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο κόμπο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Σε ένα αγώνισμα όπου μετείχαν μόλις τέσσερις χώρες, η ελληνική ομάδα, απαρτιζόμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη, συγκέντρωσε 89,1000 βαθμούς και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, όπως αναμενόταν άλλωστε. Νικήτρια ήταν η Ουκρανία με 94,7000β. και τρίτη η Λευκορωσία με 86,0667β.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης για την τρίτη επιτυχία της στην ουγγρική πρωτεύουσα, καθώς είχαν προηγηθεί τα μετάλλια (ασημένιο, χάλκινο) στο σόλο. «Θερμά συγχαρητήρια στην ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο κόμπο Εθνική μας Ομάδα συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μαρία, Ελένη, Ελένη, Κρυσταλένια, Πηνελόπη, Ζωή, Δανάη, Ανδριάννα, Γεωργία & Βιολέτα, μπράβο σας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης: Δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία Πλατανιώτη στο Ευρωπαϊκό

Παρότι μετείχε μόλις σε τρία αγωνίσματα (τεχνικό και ελεύθερο σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και κόμπο), η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέγραψε στη Βουδαπέστη την καλύτερη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο συναγωνισμός σαφώς δεν ήταν στα επίπεδα προηγούμενων διοργανώσεων, με πολλές απουσίες ή υποστελεχωμένες ομάδες, αλλά έστω κι έτσι ο απολογισμός είναι απόλυτα θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε τα προγράμματά της στο ντουέτο και το ομαδικό, κρατώντας τα για το προ-ολυμπιακό μίτινγκ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη.

Πάντως, είχε ελληνικό χρώμα και το βάθρο των νικητών στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου καλλιτεχνικής κολύμβησης. Οι δίδυμες αδελφές Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες εδώ και χρόνια εκπροσωπούν την Αυστρία, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με 89,4592 βαθμούς, ξεπερνώντας τις βασικές αντιπάλους τους, τις Λευκορωσίδες Βασιλίνα Χαντόσκα και Ντάρια Κουλάγκινα, που συγκέντρωσαν 88,1958β.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ανίκητες Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα, οι οποίες βαθμολογήθηκαν με 96,2904 και έδειξαν ξανά ότι δεν έχουν αντίπαλο. Τη δεύτερη θέση πήραν το ουκρανικό δίδυμο των Μάρτα Φιέντινα/Αναστασία Σάβτσουκ με 92,6862β.

καλλιτεχνική κολύμβησηΕθνική ομάδαΠανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου