Αθλητισμός|14.05.2021 00:52

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-4: Πάρτι των Κόκκινων στο Ολντ Τράφορντ

Γιάννης Σκόκας

Η Λίβερπουλ έπαιξε σαν... πρωταθλήτρια και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-2 σε παιχνίδι για την Premier League που είχε αναβληθεί λόγω εισβολής φιλάθλων των Κόκκινων Διαβόλων στο γήπεδο. Τούτη τη φορά οι αντιδράσεις των οπαδών κατά των ιδιοκτητών της Γιουνάιτεντ δεν έλειψαν αλλά περιορίστηκαν εκτός σταδίου. Η ομάδα του Μερσεσάιντ πάντως έδειξε χαρακτήρα, νίκησε στο σπίτι τής «αιώνιας» αντιπάλου και βρέθηκε στο -4 από την Τσέλσι και στο -6 από τη Λέστερ έχοντας κι ένα ματς λιγότερο, το οποίο εφόσον κερδίσει θα τη φέρει σε απόσταση αναπνοής από το εισιτήριο για το Champions League (Βαθμολογία: Σίτι 80, Γιουνάιτεντ 70, Λέστερ 66, Τσέλσι 64, Λίβερπουλ 60). 

Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του ματς, την ώρα που η άμυνα της Λίβερπουλ πελαγοδρομούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο γκολ στο 10' με αυτογκόλ του Φίλιπς έπειτα από σουτ του Φερνάντες. Ωστόσο η Λίβερπουλ έψαξε και βρήκε απάντηση στο 34' μετά από ωραία ενέργεια του Φίλιπς, που κράτησε μπάλα μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, σούταρε και ο Ζότα με εξαιρετικό τακουνάκι πέτυχε το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Γιουνάιτεντ, στο φινάλε του ημιχρόνου η Λίβερπουλ βρήκε και δεύτερο γκολ για την ανατροπή με τον Φιρμίνο στο 45+2' (1-2).

Διαβάστε επίσης: Κυπελλούχος Γερμανίας η Ντόρτμουντ έκανε πάρτι απέναντι στη Λειψία

Τα πλάνα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στο ημίχρονο πήγαν... περίπατο νωρίς νωρίς καθώς στο 47' και πάλι ο Φιρμίνο σκόραρε γράφοντας το 1-3, ενώ ο Ζότα είχε δοκάρι και ο Αλεξάντερ Αρνολντ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Η Γιουνάιτεντ όμως δεν τα παράτησε και στο 68' μείωσε σε 2-3 με εξαιρετικό πλασέ του Ράσφορντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Φίλιπς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκρίνγουντ. Τελικά η Λίβερπουλ έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της με γκολ του πρώτου σκόρερ της Premiership Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έφτασε τα 21 στο πρωτάθλημα (όσα κι ο Χάρι Κέιν).

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Γιούργκεν Κλοπ στο Ολντ Τράφορντ ως κόουτς της Λίβερπουλ αλλά και η πρώτη επικράτηση των Κόκκινων στην έδρα της Γιουνάιτεντ από τον Μάρτιο του 2014 (0-3 με τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο) κι αφού μεσολάβησαν οχτώ ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Μάντσεστερ Γιουν.: Χέντερσον, Γουαν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελοφ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ (63' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (74' Τζόουνς), Σαλάχ, Φιρμίνο, Ζότα (74' Μανέ).

(copyright: AP)

Ενταση πριν από τη σέντρα και... σκασμένα λάστιχα!

Πριν από τη σέντρα πάντως έξω από το Ολντ Τράφορντ υπήρξε ένταση καθώς και πάλι χιλιάδες φίλοι της Γιουνάιτεντ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εις βάρος της οικογένειας Γκλέιζερ, που έχει την ιδιοκτησία του κλαμπ. Δεν έλειψαν οι αψιμαχίες με την αστυνομία, που προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με την άφιξη της αποστολής της Λίβερπουλ καθώς στη διαδρομή προς το γήπεδο στήθηκε... μπλόκο των οπαδών, που όχι μόνο ακινητοποίησαν το πούλμαν αλλά έσκασαν κι ένα λάστιχο!

T
T

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλPremier Leagueποδόσφαιρο