Αθλητισμός|14.05.2021 22:55

Η βροχή σταμάτησε τον Τσιτσιπά! Συνεχίζεται το Σάββατο η τιτανομαχία με Τζόκοβιτς

Newsroom

Μόνο η βροχή ήταν ικανή για να σταματήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε τρομερό παιχνίδι κερδίζοντας το πρώτο σετ στον προημιτελικό του τουρνουά της Ρώμης. Ομως τα μαύρα σύννεφα που σκέπασαν την ιταλική πρωτεύουσα έφεραν έντονη βροχή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του παιχνιδιού, που θα συνεχιστεί το πρωί του Σαββάτου (15/5) στις 11.00 με τον Ελληνα πρωταθλητή να έχει κερδίσει το πρώτο σετ (6-4) αλλά και να έχει πραγματοποιήσει μπρέικ στο ξεκίνημα και του δεύτερου (2-1)! Μάλιστα, εφόσον προκριθεί ο Τσιτσιπάς, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αγωνιστεί στον ημιτελικό με τον νικητή του ζευγαριού Σονέγκο - Ρούμπλεφ, που επίσης θα αναμετρηθούν στις 11.00.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σε φανταστική κατάσταση στο ξεκίνημα του πρώτου σετ κάνοντας μεμιάς μπρέικ στον Τζόκοβιτς, ενώ στο πέμπτο γκέιμ πέτυχε και δεύτερο μπρέικ γράφοντας το 4-1. Σε εκείνο το σημείο ο Σέρβος, κορυφαίος τενίστας στον κόσμο την τελευταία διετία, αντέδρασε και έσπασε το σέρβις του Τσιτσιπά για το 4-2 και αμέσως μετά πέτυχε το 4-3 αλλά η βροχή δυνάμωσε με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι έπειτα από 40 λεπτά αγώνα.

T

Οι δύο τενίστες επανήλθαν στο κορτ μόλις κόπασε η βροχόπτωση με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε καθώς όχι μόνο καθάρισε το πρώτο σετ (6-4) έπειτα από 50 λεπτά αλλά έκανε μπρέικ και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, το οποίο όμως και πάλι διεκοπή (οριστικά τούτη τη φορά) καθώς πέραν της βροχής πλησίαζε και το βράδυ...

T

ΤένιςATP ΡώμηΝόβακ ΤζόκοβιτςΣτέφανος Τσιτσιπάς