Αθλητισμός|15.05.2021 20:02

Ιστορικός Λεβαντόβσκι! Εφτασε τα 40 γκολ σε μια σεζόν κι ισοφάρισε μυθική επίδοση του Γκερντ Μίλερ

Newsroom

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγραψε ιστορία στην Bundesliga καθώς με το ένα γκολ που πέτυχε στην ισοπαλία (2-2) της Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Φράιμπουργκ, έφτασε τα 40 γκολ σε μια σεζόν στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε τη μυθική επίδοση του θρυλικού Γκερντ Μίλερ από το 1971-72. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική, απέναντι στην Αουγκσμπουργκ, θα έχει την ευκαιρία για να ξεπεράσει τον Γερμανό κανονιέρη και να μείνει μόνος στην κορυφή της λίστας, ενδεχομένως για άλλα... 49 χρόνια!

Ο Πολωνός σούπερ σταρ, πάντως, θέλοντας να τιμήσει τον θρύλο της Μπάγερν και του γερμανικού ποδοσφαίρου, πανηγύρισε το 40ό του γκολ φορώντας κάτω από τη φανέλα του ένα μπλουζάκι με την εικόνα του Μίλερ και το μήνυμα: «Για πάντα Γκερντ». Την ίδια ώρα, οι συμπαίκτες του στην Μπάγερν και τα μέλη της αποστολής των Βαυαρών παρατάχθηκαν στη σειρά και απέδωσαν... τιμές στον σπουδαίο Λεβαντόβσκι.

T

Στο μεταξύ, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχασε την ευκαιρία για να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη τετράδα και να διεκδικήσει μια θέση στο επόμενο Champions League, καθώς ηττήθηκε από την -ουραγό και υποβιβασμένη- Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη, στο Γκελζενκίρχεν με 4-3. Πλέον η Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσει το Champions League.

Επίσης, η Γκλάντμπαχ ήθελε νίκη για να σφραγίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο  αλλά μετά το 1-2 από την Στουτγάρδη δεν έχει πια την κατάσταση στα χέρια της, αφού η Ουνιόν Βερολίνου την προσπέρασε στην 7η θέση. Παράλληλα, η Βέρντερ Βρέμης απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, που έπαιζε με 10 παίκτες, ήθελε δύο αποτελέσματα για τη σωτηρία. Ομως μετά την ήττα με 2-0, είναι πια με το ενάμιση πόδι στη δεύτερη κατηγορία, αφού σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική η Κολωνία κερδίσει την αδιάφορη Σάλκε, και η ομάδα της Βρέμης δεν κερδίσει την Γκλάντμπαχ, τότε θα υποβιβαστεί.

BundesligaΜπάγερν ΜονάχουΓκερντ ΜίλερΡόμπερτ Λεβαντόφσκι