Αθλητισμός|15.05.2021 23:26

Γιουβέντους - Ιντερ 3-2: Πήρε το ντέρμπι κι ελπίζει σε... αυτοκτονία Μίλαν και Νάπολι

Newsroom

Η Γιουβέντους έπαιξε για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, όμως λύγισε με 3-2 την Ιντερ στο Τορίνο στο Derby d' Italia για την 37ης (προτελευταία) αγωνιστική και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για την τετράδα στη Serie A και το πολυπόθητο εισιτήριο για το Champions League. Αν και δεν κρατά την τύχης της στα χέρια της, η Γιούβε έβγαλε αντίδραση. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, είχε τον τρόπο για να κάμψει την αντίσταση της πρωταθλήτριας και πλέον ελπίζει σε... αυτοκτονία μιας εκ των Μίλαν, Νάπολι, από τις οποίες πάντως υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Βαθμολογία: Ιντερ 88, Αταλάντα 78, Μίλαν 75 (ματς λιγότερο), Γιουβέντους 75, Νάπολι 73 (ματς λιγότερο). 

Σε ένα ντέρμπι με μπόλικο... VAR, η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 24' με διπλή προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Χαντάνοβιτς αλλά η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του και τη δεύτερη φορά δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0. Η Ιντερ απάντησε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου (1-1) στο 35' αλλά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου (45'+), η Γιούβε βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κουαδράδο. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55' λόγω αποβολής του Μπετανκούρ, ενώ στο 83' η Ιντερ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Κιελίνι. Η Γιούβε όμως έδειξε σφυγμό και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουαδράδο στο 88' διαμόρφωσε το 3-2.

Νωρίτερα, η Αταλάντα νίκησε στη Γένοβα την Τζένοα με 4-3 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ιταλία ενώ θα παίξει για τρίτη σερί χρονιά στο Champions League. Η ομάδα του Μπέργκαμο «καθάρισε» το ματς από το πρώτο μέρος οπότε προηγήθηκε με 3-0.  Στο μεταξύ η Σπέτσια νίκησε, στην έδρα της, την Τορίνο με 4-1 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η «γκρανάτα» θα αγωνιά ως την επόμενη εβδομάδα εφόσον η Μπενεβέντο νικήσει την Κροτόνε την Κυριακή (16/5).

ΙντερΓιουβέντουςποδόσφαιροSerie A