Αθλητισμός|16.05.2021 00:25

Super League: Φινάλε στα πλέι άουτ με καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση σε Κάστρο

Newsroom

Η αδιάφορη (βαθμολογικά) τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Φάμπρι Κάστρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, ο παίκτης της ομάδας των Ιωαννίνων έγινε έξω φρενών καθώς έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Μανώλη Μπέρτο. Μάλιστα, απείλησε να αποχωρήσει από το γήπεδο, με τους συμπαίκτες του και τα μέλη της αποστολής της ομάδας του να τον συγκρατούν. Μετά από λίγα λεπτά πάντως, κι αφού, όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική μετάδοση της Nova ο Μπέρτος ζήτησε συγγνώμη, ο Κάστρο επέστρεψε και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει τα εξής: «Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι για το χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια και την ομάδα του αλλά κυρίως από την διαιτησία που τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή μας που δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση.

Αντί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και να αποβάλει άμεσα τον παίχτη της Λάρισας, στο ημίχρονο στις διαμαρτυρίες της ομάδας μας δήλωσε ότι δεν άκουσε τίποτα. Η συγγνώμη την ώρα του αγώνα στον Κάστρο που είδαμε στην κάμερα πρέπει να ήταν μάλλον για αυτό που δεν άκουσε.. Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε και δε θα το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορεί να είναι ανεκτό να υποτιμάται και να προσβάλλεται κάποιος άνθρωπος λόγω φυλής ή χρώματος».

Αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για δήθεν ρατσιστική επίθεση και επιτίθεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. «Αυτή η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που δεν γνωρίζει ποιόν έχει ιδιοκτήτη, τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν ρατσιστικής επίθεσης του κοσμήματος ποδοσφαιριστή και ανθρώπου Μανώλη Μπέρτου, σε έναν από τους πιο βρώμικους ποδοσφαιρικά λόγω των απάνθρωπων και επικίνδυνων κτυπημάτων σε αντιπάλους, τον περιβόητο Castro.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα απαντήσει στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με μηνύσεις και αγωγές. Αντί να κρυφτούν γιατί κατάντησαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως τον κατάντησαν, ώστε τόσο ο προπονητής του κ. Γιαννίκης, όσο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του, να περιμένουν το τελευταίο παιχνίδι για να εξαφανιστούν από τα Γιάννενα, τολμούν να κάνουν και ανακοινώσεις. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει το 2021 και μπορεί να έκαναν τα πάντα για να υποβιβαστούμε, αλλά το μέλλον θα δείξει που θα είναι τα επόμενα χρόνια η ΑΕΛ και που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Όταν μια ομάδα χάνει την ηθική υποδομή της, χάνει τα πάντα» ανέφερε η ΑΕΛ.

Φινάλε με δάκρυα για Ούμπιδες

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος των πλέι οφ η ΑΕΛ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στη Super League με νίκη επί του ΠΑΣ με 2-0 αλλά από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Super League 2 καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση, ενώ ο Παναιτωλικός που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον ΟΦΗ στην Κρήτη περιμένει την τελική έκβαση στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας προκειμένου να παίξει τα... ρέστα του σε διπλό αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Β' Εθνικής. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Βόλου στο κύκνειο άσμα του Χαβιέ Ούμπιδες ο οποίος στο τελευταίο ματς της καριέρας του σκόραρε το νικητήριο γκολ και δάκρυσε, ενώ η Λαμία επικράτησε επίσης 1-0 του Απόλλωνα κι έκλεισε θετικά τη σεζόν.

Τελική βαθμολογία

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Γκολ: 24' Ακούνια, 38' Κολομπίνο

ΑΕΛ: Σουλούκος, Μπέρτος, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64’ Μαϊδανός), Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος (90’ Χαλάτσης), Νικολιάς, Ακούνια (90’ Δάκτυλας), Πινακάς (78’ Ντουρμισάι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Πανουργιάς (75’ Γροσδάνης), Κάστρο, Παμλίδης, Πήλιος (65’ Ελευθεριάδης), Κρίζμαν, Λώλης (83’ Τριάδης)

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-2

Γκολ: 17' Σαρδινέρο, 79' Στούρτζεον - 70' Βέργος, 81' Ταχάρ

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος (75' Ουές), Μαρινάκης, Διαμαντής (46' Σελίμοβιτς), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα (65' Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Γιάννου (46' Καστάνιος), Σαρδινέρο (63' Στούρτζεον).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Καρασαλίδης, Μαλής, Εντινγκά, Ντουάρτε, Αρσούρα (61' Βέργος), Ντάλσιο, Ταχάρ, Ντίας, Ματσόλα (61' Μεντόσα), Μπαρμπόσα (88' Καρέλης).

Ατρόμητος - Βόλος 1-0

Γκολ: 62' Ούμπιδες πέν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Αθανασίου (83' Γκαλβάο), Νταβιώτης (69' Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης, Σάλομον, Ούμπιδες (90'+3' Οικονομίδης), Ραμπέγιο (69' Μουνίθ), Ενσικουλού (68' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης, Μανούσος. 

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Λογαράς (63' Τέκιο), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87' Σάντσες), Ντεντάκης (58' Κρητικός), Μπαρτόλο, Μπουένο, Κιάκος (46' Ριένστρα).

Απόλλων - Λαμία 0-1

Γκολ: 10' Ρόμανιτς

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Χουχούμης (80' Ρώσση), Τσαμπούρης (63' Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (80' Λαγός), Φερνάντεθ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (80' Βάρκας)

Λαμία: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης (86' Μπιάρνασον), Γκούγκα, Τιρόνε (59' Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86' Πίτι)

ΑΕΛΑτρόμητοςSuperLeagueΑπόλλων ΣμύρνηςΛαμία ΠΑΕΟΦΗρατσιστική βίαΠΑΣ Γιάννιναρατσισμός αθλητισμόςΠαναιτωλικόςρατσισμόςΒόλος ΝΠΣ