Αθλητισμός|16.05.2021 18:18

Super League 2: «Φωτιά» στην κορυφή με τη νίκη του Εργοτέλη στην Ξάνθη

Newsroom

Τα πάνω - κάτω έφερε στη βαθμολογία της Super League 2 ο Εργοτέλης με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε με 1-0 στην Ξάνθη. Η ομάδα του Ηρακλείου έριξε από την κορυφή την ακριτική ομάδα, έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό που νίκησαν 3-0 τα Χανιά και 3-5 τον Διαγόρα, αντιστοίχως, να πατήσουν κορυφή, αλλά κυρίως μπήκε στη μάχη της διεκδίκησης του εισιτηρίου για την άνοδο.

Η κρητική ομάδα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τσέλιο, επικράτησε 1-0 και έστειλε τους Ακρίτες στην 4η θέση! Έτσι, προετοιμάζεται για τον μεγάλο... τελικό στη Νεάπολη, εκεί όπου αν επικρατήσει του Ιωνικού, τότε πιθανό να κόψει και πρώτη το νήμα ή έστω να μπει στα μπαράζ. Όσο για τον ΑΟΞ; Είδε το αήττητο σερί του να σταματά στα 15 παιχνίδια και τον Μπάμπη Τεννέ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα στον πάγκο της ομάδας. Την τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό και χρειάζεται μόνο τη νίκη, ώστε υπό προϋποθέσεις να πάρει την 1η ή 2η θέση.

Την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 (26' Ενομό, 61' Μεχία, 90'+1' Λιάγκας) τα Χανιά και ανέβηκε στην κορυφή υπερτερώντας του Ιωνικού με καλύτερη άμυνα! Πριν από τα παιχνίδια οι Βοιωτοί είχαν 39 τέρματα ενεργητικό έναντι 37 των Νικαιωτών, οι οποίοι, όμως έγιναν... πολυβόλα στη Ρόδο και σημείωσαν πέντε τέρματα. Ωστόσο, η πρωτιά, τουλάχιστον προσωρινά, πήγε στους Πράσινους χάρη στη νίκη τους με 3-0 απέναντι στα Χανιά!  Οι δύο ομάδες έχουν την ίδια επίθεση με 42 τέρματα, αλλά ο Λεβαδειακός έχει καλύτερη άμυνα (15 έναντι 28 του Ιωνικού). Έτσι, θα πάει στα Πηγάδια για τον απόλυτο τελικό και με στόχο να διατηρηθεί στο ρετιρέ, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Παράλληλα, ο Ιωνικός νίκησε 3-5 τον Διαγόρα. Η ομάδα της Νεάπολης βρέθηκε να χάνει 2-0 στη Ρόδο αλλά το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει σημειώσει πέντε γκολ και να νικά με 5-3 (11' Σμυρλής, 13' πεν. Αθανασίου, 60' Νάτσης - 16' Κύργιας, 41' Νιάσε, , 45'+1' Ρόλε, 52' Κάστρο, 69' Κουιρουκίδης).

Τελευταία αγωνιστική

Πηγή: FLNEWS 

Ιωνικός ΝικαίαςΔιαγόραςSuperleague2ΕργοτέληςΞάνθη ΠΑΕΧανιά