Αθλητισμός|17.05.2021 23:16

Γράφει ιστορία ο Δημήτρης Ιτούδης - Συνεχίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2023

Newsroom

Υπήρξαν φήμες, ακούστηκαν πολλά, όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Δημήτρης Ιτούδης αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί. Όπως έγινε επίσημα γνωστό, ο επιτυχημένος Ελληνας τεχνικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ρωσικό σύλλογο, που θα έχει ισχύ μέχρι το 2023. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, διαγράφει μια λαμπρή καριέρα ως head coach, ενώ βρίσκεται στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ από το 2014.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς κανείς άλλος προπονητής στη σύγχρονη εποχή του μπάσκετ, δεν έχει κατορθώσει να μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα στον πάγκο της κορυφαίας ρωσικής ομάδας. Κατά το διάστημα αυτό έχει κατακτήσει δύο φορές τη Euroleague, έχει έξι παρουσίες σε Final 4, ενώ στο παλμαρέ του, μεταξύ άλλων τίτλων, υπάρχουν και δύο βραβεία του κορυφαίου προπονητή της σεζόν στη διοργάνωση, καθώς και πέντε κούπες στη VTB.

Ο Ιτούδης κατάφερε να οδηγήσει και φέτος την ΤΣΣΚΑ στο Final Four, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τον Μάικ Τζέιμς, καθώς και με τους πολλούς τραυματισμούς. Οι Ρώσοι όμως ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο της Φενέρ στα προημιτελικά και θα διεκδικήσουν ακόμα μία κούπα στο Final Four της Γερμανίας, ενώ βρίσκονται και στα ημιτελικά της VTB League.

«Είναι μεγάλη τιμή που η ΤΣΣΚΑ με εμπιστεύεται. Τους ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία. Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τα χρώματα, την ιστορία και το μέλλον της ομάδας. Υπόσχομαι να συνεχίσω την σκληρή δουλειά, να φέρω νέες ιδέες και να δώσω όλη μου την προσπάθεια», ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός μετά τις υπογραφές.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, σχολίασε: «Συζητήσαμε πολύ αναλυτικά για την κατάσταση και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η κοινή μας πορεία με τον Δημήτρη δεν έχει ολοκληρωθεί. Μαζί έχουμε φτάσει σε έξι Final Four και έχουμε κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο της Euroleague. Συνεχίζουμε να δείχνουμε καλά αποτελέσματα, ανεξαρτήτως συνθηκών, σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως πέρυσι το καλοκαίρι υπογράψαμε τριετή συμβόλαια με παίκτες - κλειδιά. Επομένως, θεωρώ πως είναι δίκαιο να δώσουμε στον Δημήτρη την ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, για να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους του κλαμπ. Αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του, πλέον μπορούμε να πιάσουμε ξανά δουλειά. Η απόφασή μας έχει να κάνει με το μέλλον, αυτό κοιτάζουμε. Σέβομαι τη δουλειά του και είμαι ευτυχισμένος που έχουμε σταθερότητα στον πάγκο μας. Εύχομαι στον Δημήτρη και σε όλους μας υγεία και τύχη, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

T
EuroleagueΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΔημήτρης Ιτούδηςμπάσκετ