Αθλητισμός|18.05.2021 22:33

Η μεγάλη επιστροφή του Μπενζεμά στην Εθνική Γαλλίας!

Newsroom

Από το 2015 έχει να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας ο Καρίμ Μπενζεμά. Εξι χρόνια μετά όμως, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει καθώς συμπεριλήφθηκε στην 26μελή αποστολή των Τρικολόρ για την τελική φάση του Euro 2020.

Ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος πραγματοποιεί καταπληκτική χρονιά έχοντας πετύχει 29 γκολ με τη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις, είχε τεθεί εκτός Εθνικής από το 2015, οπότε το όνομά του ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο εκβιασμού κατά του άλλοτε συμπαίκτη του και νυν άσου του Ολυμπιακού Ματιέ Βαλμπουενά. Μάλιστα, δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του για τον αποκλεισμό από την Εθνική του Euro 2016 (αργότερα έχασε και το Μουντιάλ του 2018, με τη Γαλλία να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια) αναφέροντας για τον ομοσπονδιακό τεχνικός της ομάδας Ντιντιέ Ντεσάν ότι «...υπέκυψε στην πίεση που του ασκήθηκε από ένα ρατσιστικό κομμάτι της Γαλλίας».

«Συναντηθήκαμε, μιλήσαμε με ειλικρίνεια για πολύ ώρα και μετά χρειάστηκε να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά, μέχρι να πάρω αυτή την απόφαση», ήταν τα λόγια του Ντεσάν, που έδωσε συγχωροχάρτι στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είναι, μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος Γάλλος σέντερ φορ την τελευταία δεκαετία. Με την προσθήκη του Μπενζεμά πάντως, η Γαλλία μετατρέπεται σε γκραν φαβορί για τον τίτλο καθώς παρουσιάζει ένα ρόστερ γεμάτο ποιοτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές και σε κάθε θέση.

Η αποστολή της Γαλλίας

Αναλυτικά οι 26 παίκτες των τρικολόρ που κάλεσε ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι οι εξής: 

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς, Στιβ Μανταντά, Μάικ Μενιάν.

Αμυντικοί: Μπενζαμέν Παβάρ, Λέο Ντιμπουά, Ραφαέλ Βαράν, Κουρτ Ζουμά, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Κλεμάν Λενγκλέ, Λούκας Ερνάντεθ, Λούκας Ντιν, Ζιλ Κουντέ.

Μέσοι: Ν’ Γκολό Καντέ, Πολ Πογκμπά, Αντριέν Ραμπιό, Κορεντέν Τολισό, Μουσά Σισοκό, Τομά Λεμάρ.

Επιθετικοί: Μάρκους Τιράμ, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Κιλιάν Μπαπέ, Αντουάν Γκριεζμάν, Ολιβιέ Ζιρού, Καρίμ Μπενζεμά, Βισάμ Μπεν Γεντέρ, Ουσμάν Ντεμπελέ.

Καρίμ ΜπενζεμάEuro 2020Εθνική ΓαλλίαςEuro