Αθλητισμός|19.05.2021 00:59

Premier League: Τσέλσι για Champions League, απειλείται η Λέστερ, ελπίζει η Λίβερπουλ

Newsroom

Τρεις μέρες μετά την απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Λέστερ, η Τσέλσι πήρε ρεβάνς, επικράτησε 2-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι στην Premier League και απέκτησε σαφές προβάδισμα για το εισιτήριο του Champions League. Οι Λονδρέζοι που ήταν ανώτεροι από τις Αλεπούδες, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς προσπέρασαν τη Λέστερ και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Αστον Βίλα θα κλείσει οριστικά θέση στο CL της νέας σεζόν. Αντιθέτως, η Κυπελλούχος Αγγλίας βρίσκεται πια σε δύσκολη θέση κι απειλείται να μείνει εκτός τετράδας, καθώς αν η Λίβερπουλ, που έχει ματς λιγότερο, νικήσει την Τετάρτη (19/5) την Μπέρνλι εκτός έδρας, τότε οι Ρεντς θα ισοβαθμήσουν με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κι ενδεχομένως το τέταρτο εισιτήριο θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων! 

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Σίτι 83, Γιουνάιτεντ 71, Τσέλσι 67 (+23 γκολ), Λέστερ 66 (+20), Λίβερπουλ 63 (+21). Αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ χρειάζεται απαραιτήτως νίκη απέναντι στην Μπέρνλι (εφόσον συμβεί αυτό θα βρεθεί τουλάχιστον στα +2 γκολ από τη Λέστερ) και στο φινάλε της σεζόν, την Κυριακή 23/5 θα χρειάζεται νίκη ακόμη και με ένα γκολ λιγότερο από τις Αλεπούδες που θα πρέπει να προσπαθήσουν για την ευρύτερη δυνατή επικράτηση. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την ομάδα του Κλοπ.

Σημειωτέον ότι η εξασφάλιση του εισιτηρίου του Champions League μέσω της Premier League από την Τσέλσι, αποτελεί μια ευνοϊκή συνθήκη για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό προκειμένου να αρχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του το καλοκαίρι από τον δεύτερο κι όχι από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Οι Πειραιώτες δεν θέλουν να συνδυαστεί η (τυχόν) κατάκτηση του φετινού Champions League από την ομάδα του Τούχελ με την τελική κατάταξή της εκτός τετράδας στην Αγγλία.  

Η τελευταία αγωνιστική: Αστον Βίλα - Τσέλσι, Λέστερ - Τότεναμ, Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας

Οι «Μπλε» του Λονδίνου μπήκαν δυνατά από την αρχή και κυριάρχησαν των αντιπάλων τους στο πρώτο μέρος, χάνοντας ευκαιρίες για να σκοράρουν ενώ ο Βέρνερ ήταν ο μεγάλος άτυχος μια και του ακυρώθηκαν δύο γκολ! Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') ο Ρούντιγκερ έδωσε τη λύση γράφοντας το 1-0 για την Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και κέρδισαν πέναλτι στο 66', με το οποίο ο Χόρχε έκανε το 2-0. Η Λέστερ έδειξε αντίδραση και μείωσε στο 76' με τον Ιχεανάκο σε 2-1, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε με τον Πέρες κι κινδυνεύει έπειτα από μια φανταστική σεζόν να χάσει το Champions League.

Εστω κι αν βαθμολογικά είναι αδιάφορη καθώς έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Σίτι υπέστη ένα σπάνιο κάζο από την Μπράιτον. Οι Πολίτες που βρίσκονται σε... mode προετοιμασίας για τον τελικό του Champions League εναντίον της Τσέλσι, μολονότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 0-2 χάρη σε γκολ του Γκιουντογκάν στο 2' και του Φόντεν στο 48', η απίθανη Μπράιτον πέτυχε μια μοναδική ανατροπή.

Η Σίτι που πάντως από το 10' (!) έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κανσέλο άρχισε να καταρρέει. Ο Τροσάρ στο 50', ο Γουέμπστερ στο 72' και ο Μπερν στο 76' υπέγραψαν την επική ανατροπή (3-2).

Προηγουμένως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο Ολντ Τράφορντ παρουσία 10.000 φιλάθλων (για πρώτη φορά στην εποχή της πανδημίας), οι οποίοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ την γκολάρα του Καβάνι στην ισοπαλία με τη Φούλαμ (1-1). Η ομάδα του Ολέ Γκούναρ Σόλσκιερ, που σκέφτεται μόνο τον τελικό του Europa League κόντρα στην Βιγιαρεάλ, αποχαιρέτισε με γκέλα το κοινό της εντός έδρας, που όμως ουσιαστικά είναι άνευ σημασίας. 

Στο 15' ο Ουρουγουανός με από τακουνάκι του Μπρούνο Φερνάντες, κι αφού είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ Αρεολά, με μια εκπληκτική λόμπα από μακρινή απόσταση πέτυχε ένα απ' τα καλύτερα γκολ της χρονιάς. Ωστόσο, η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ, που τη νέα σεζόν θα παίζει στην Championship, ισοφάρισε στο 76’ με κεφαλιά του Μπράιαν.

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, η Λιντς έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική σεζόν της, καθώς πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Σαουθάμπτον (0-2) και βρίσκεται στην όγδοη θέση της Premier League. Τα γκολ για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Πάτρικ Μπάμφορντ (73’) και Τάιλερ Ρόμπερτς (95’).

Premier LeagueΛέστερΦούλαμΜπράιτονΛιντςΤσέλσιΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλ