Αθλητισμός|19.05.2021 17:54

Super League 2: Η μεγάλη επιστροφή του Ιωνικού μετά από 14 χρόνια - Στα μπαράζ η Ξάνθη

Newsroom

Ο Ιωνικός επέστρεψε στη Super League έπειτα από απουσία 14 ετών. Η ιστορική ομάδα της Νεάπολης θριάμβευσε στο θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής στη Super League 2, επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη εντός έδρας με μεγάλη ανατροπή και τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας το απευθείας εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ξάνθη, η οποία νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό στο άλλο ντέρμπι της ημέρας στην Ξάνθη Arena και θα παίξει σε διπλό αγώνα μπαράζ με τον Παναιτωλικό (13ο στη Super League) για μια θέση στην άλλοτε Α' Εθνική.

Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης, που κάποια στιγμή στη διάρκεια των αγώνων, κρατούσαν το εισιτήριο είτε για την άνοδο είτε για τα μπαράζ στα χέρια τους, εν τέλει έχασαν οριστικά το τρένο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Η εξέλιξη πάντως της τελευταίας αγωνιστικής ήταν συναρπαστική καθώς και οι τέσσερις ομάδες, κάποια στιγμήμ βρέθηκαν σε θέση ισχύος. Μέχρι το 60' ο Λεβαδειακός ήταν πρώτος και ο Ιωνικός δεύτερος, αλλά όταν ο Εργοτέλης προηγήθηκε 0-1 στη Νεάπολη με τον Κοκκίνη στο 61' ανέβηκε στη δεύτερη θέση, θέτοντας εντός τον Ιωνικό

Στο 74' όμως ο Ιωνικός ισοφάρισε (1-1) με τον Μουμίν με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος, να ρίξει δεύτερο τον Λεβαδειακό και να στείλει εκτός δυάδας τον Εργοτέλη. Κι ένα λεπτό αργότερα (στο 75') η Ξάνθη σκόραρε με τον Εμπερτ (1-0) και ανέβηκε εκείνη στην πρώτη θέση. Ο Ιωνικός έπεσε δεύτερος και ο Λεβαδειακός για πρώτη φορά τέθηκε εκτός ανόδου. Το θρίλερ ολοκληρώθηκε στο 81' οπότε ο Ιωνικός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη με τον Μάναλη. Η νικαιώτικη ομάδα σκαρφάλωσε ξανά στην πρώτη θέση, η Ξάνθη έπεσε δεύτερη και ο Λεβαδειακός με τον Εργοτέλη έμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης. Στο τρίτο ματς της ημέρας τα Χανιά νίκησαν 2-0 τον Διαγόρα.

Η εξέλιξη του θρίλερ

1' - 60': 1. Λεβαδειακός, 2. Ιωνικός - 3. Εργοτέλης, 4. Ξάνθη

Στο 61': 1. Λεβαδειακός, 2. Εργοτέλης - 3. Ιωνικός, 4. Ξάνθη

Στο 74': 1. Ιωνικός, 2. Λεβαδειακός - 3. Εργοτέλης, 4. Ξάνθη

Στο 75': 1. Ξάνθη, 2. Ιωνικός - 3. Λεβαδειακός, 4. Εργοτέλης

Στο 81': 1. Ιωνικός, 2. Ξάνθη - 3. Λεβαδειακός, 4. Εργοτέλης

Η τελική βαθμολογία

Ιωνικός 53

Ξάνθη 51

Λεβαδειακός 50

Εργοτέλης 48

Χανιά 42

Διαγόρας 30

Ιωνικός ΝικαίαςΞάνθη ΠΑΕSuperleague2ΕργοτέληςSuperLeagueΛεβαδειακός