Αθλητισμός|20.05.2021 01:18

Premier League: Αγκαλιά με το Champions League η Λίβερπουλ

Newsroom

Ενα καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του «χρυσού« εισιτηρίου που οδηγεί στο Champions League έκανε η Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι πέρασαν νικηφόρα με 3-0 από την έδρα της Μπέρνλι χάρη στα γκολ του Φιρμίνο, του Φίλιπς και του Τσάμπερλεϊν και έπιασαν στην τέταρτη θέση της Premier League τη Λέστερ, της οποίας μάλιστα υπερτερούν στη διαφορά των γκολ (αποτελεί το βασικό κριτήριο ισοβαθμίας).

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή στην Premiership έχει ως εξής: Σίτι 83, Γιουνάιτεντ 71, Τσέλσι 67 (+23 γκολ), Λίβερπουλ 66 (+24), Λέστερ 66 (+20). Αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ την τελευταία αγωνιστική, την Κυριακή (23/5), θέλει τη νίκη στο Ανφιλντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για να είναι σίγουρη καθώς την ίδια στιγμή η Λέστερ θα ψάχνει ένα θαύμα διότι όχι μόνο θα πρέπει να νικήσει την Τότεναμ αλλά θα πρέπει να το κάνει και με περισσότερα από πέντε γκολ διαφορά. Το καλό σενάριο για τη Λέστερ θα είναι να γκελάρει η Λίβερπουλ κι εκείνη απλώς να νικήσει την Τότεναμ. Υπάρχει πάντως ενδεχόμενο να πάρουν και οι δύο το εισιτήριο, εφόσον στραβοπατήσει η Τσέλσι με την Αστον Βίλα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι ίδιες θα νικήσουν.

Η τελευταία αγωνιστική: Αστον Βίλα - Τσέλσι, Λέστερ - Τότεναμ, Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της έξοδο με το μεγάλο «διπλό» (1-3) στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (8' Μπέρχβάιν- 20' αυτ. Ρεγκιλόν, 39' Γουάτκινς). Επίσης, «ζωντανή» στο παιχνίδι της Ευρώπης παραμένει η Άρσεναλ, η οποία σε ματς-θρίλερ που έγινε στο «Σέλχαρστ Παρκ» επικράτησε 3-1 της Κρίσταλ Πάλας. Το «τρίποντο» για τους Κανονιέρηδες ήρθε με τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τους Μαρτινέλι (90'+1) και Πεπέ (90'+5).

Από την άλλη πλευρά, η Τότεναμ κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε οι «Σπερς» ηττήθηκαν εντός έδρας από την Άστον Βίλα με 1-2. Τέλος, η Έβερτον με τη νίκη της επί της Γουλβς (1-0) διατήρησε τις ελπίδες της για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τότεναμ, Εβερτον και Αρσεναλ ερίζουν για ένα εισιτήριο. (Βαθμολογία: Τότεναμ 59, Εβερτον 59, Αρσεναλ, 58).

Μάλιστα ο Χάρι Κέιν μάλλον έσπευσε να αποχαιρετήσει τους φίλους της Τότεναμ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν καθώς προ ημερών ζήτησε να αποχωρήσει από το κλαμπ.

Χάρι ΚέινΜπέρνλιΤότεναμPremier LeagueΛίβερπουλΑρσεναλ