Αθλητισμός|21.05.2021 17:58

Πιτίνο: «Στην Εθνική οι παίκτες του Ολυμπιακού - Θα μιλήσω με Σπανούλη»

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μπάσκετ για το προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά άρχισε με την άφιξη του Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής (21/5) και μίλησε για όσα έχει στο μυαλό του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει κανονικά τους παίκτες του Ολυμπιακού, τόνισε ότι θα μιλήσει άμεσα με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ ουσιαστικά έδειξε ότι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο που έχουν υποχρεώσεις στο Μιλγουόκι για τα πλέι οφ του NBA.

«Έχω μιλήσει μαζί του πριν φύγω, μιλήσαμε και μέσα στη χρονιά, αλλά όχι πρόσφατα. Θα επικοινωνήσω μαζί του την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Πιτίνο για τον Βασίλη Σπανούλη. Για τις κλήσεις των παικτών που θα στελεχώσουν την Εθνική σχολίασε: «Δεν έχουμε κάνει καν προπόνηση. Δεν έχουμε πολλές επιλογές, θα είναι δύσκολο να βρούμε 12-13 παίκτες. Έχουμε έναν πυρήνα 8-9 παικτών. Θα είναι αρκετοί απ' αυτούς που έχουν αγωνιστεί ξανά. Θα είναι παίκτες από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό. Κοιτάμε την περίπτωση του Ντόρσεϊ. Θα είναι δύο παίκτες από την ΑΕΚ και κάποιοι από άλλες ομάδες. Γι' αυτό ήρθα νωρίς για να δω και ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα δούμε τους νέους παίκτες».

Ο Πιτίνο αναφέρθηκε και στους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την παλιότερη άρνηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να παραχωρήσει τους στην Εθνική: «Δεν είμαι ο κόουτς ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε του Ολυμπιακού, είμαι της Εθνικής. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν να παίξουν για την Ελλάδα και για κανέναν άλλον». Επίσης, συμπλήρωσε ότι η περίπτωση του Κώστα Κουφού θα εξεταστεί, συμπληρώνοντας ότι από τη Δευτέρα και μετά τη συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του στην Εθνική θα μπορέσει να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Τέλος, ο Αμερικανός προπονητής απάντησε με χιούμορ στην ερώτηση για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο ως προς τις πιθανότητες που υπάρχουν για να ενταχθούν στην ομάδα: «Νομίζω ότι είναι απασχολημένοι αυτές τις ημέρες. Εγώ πάντως τους ζήτησα να ξεχάσουν το Μιλγουόκι και να έρθουν».

Το προολυμπιακό τουρνουά

Το πρώτο ματς της Εθνικής στο προολυμπιακό θα είναι με αντίπαλο τον οικοδεσπότη Καναδά, στις 29 Ιουνίου (16.05 τοπική ώρα, 02.05 ξημερώματα 30ης Ιουνίου στην Ελλάδα). Την 1η Ιουλίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κίνα (02.05). ενώ στις 3 Ιουλίου θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί και στις 4 Ιουλίου ο τελικός (02.05).

Εθνική ομάδαπροολυμπιακό τουρνουάΓιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική μπάσκετΡικ ΠιτίνοΒασίλης Σπανούλης