Αθλητισμός|23.05.2021 02:01

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης για δεύτερη φορά επί Σιμεόνε

Newsroom

Σε ένα σπάνιο φινάλε στη La Liga, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε τη Βαγιαδολίδ (1-2) και κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα επί των ημερών του Ντιέγκο Σιμεόνε. Σε μια τελευταία αγωνιστική ιδανική για ντοκιμαντέρ στο... Netflix, οι Rojiblancos ήταν εκείνοι που είχαν το happy ending.

Η ομάδα του Σιμεόνε βρέθηκε να χάνει από τη Βαγιαδολίδ, όμως στο τέλος πανηγύρισε στο Jose Zorilla καθώς με το 1-2 έκανε τη δουλειά και το club έφτασε στην κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Οσον αφορά τον Τσόλο Σιμεόνε, έκανε ακόμα μεγαλύτερο τον μύθο του καθώς έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής που κατακτά δύο πρωταθλήματα με την Ατλέτικο, μετά τους Ελένιο Ερέρα και Ρικάρντο Θαμόρα. Ο Ανχελ Κορέα και ο Λουίς Σουάρες πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής στο δεύτερο μέρος. Την ίδια ώρα, η Ρεάλ έκανε επίσης ανατροπή (το 0-1 σε 2-1) στο Alfredo di Stefano κόντρα στη Βιγιαρεάλ, αλλά η νίκη της Ατλέτικο έκοψε τα φτερά από τους Μερένχες.

Η ομάδα του Σιμεόνε μπήκε καλά στο ματς αλλά στο 18’ ήρθε το σοκ. Η Βαγιαδολίδ έκανε αντεπίθεση για σεμινάριο και ο Οσκαρ Πλάνο νίκησε με πλασέ τον Ομπλακ (1-0). Κι ύστερα άρχισε η αντεπίθεση: Στο 57’ ο Ανχελ Κορέα με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα εκτός περιοχής έγραψε το 1-1 και στο 67' ο τρομερός Λουίς Σουάρες (τον οποίο έδιωξαν από την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι!) με υπέροχο τελείωμα με το αριστερό διαμόρφωσε το 1-2, το οποίο χάρισε το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ηταν το 21ο τέρμα του στο πρωτάθλημα εφέτος.

Ανατροπή χωρίς αντίκρισμα για Ρεάλ

Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ είχε το κίνητρο για το Europa League και τα έδωσε όλα κόντρα στην Ρεάλ. Οι Αμαρίγιος, λίγο πριν παίξουν στον τελικό του Europa League έκαναν πολύ καλό ματς στο Alfredo di Stefano και ήταν μπροστά στο σκορ για όσο είχε νόημα για εκείνους, αφού όταν τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν τους ‘έκαναν’ πλέον, το παράτησαν και ηττήθηκαν με 2-1. Στο 19’ ο Γιέρεμι Πίνο τσίμπησε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Κουρτουά και οι Blancos δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αντιδράσουν κόντρα στην εξαιρετικά οργανωμένη και με σούπερ κυκλοφορία, ομάδα του Ουνάι Εμερι. Μόντριτς και Καζεμίρο είχαν φάσεις στο φινάλε των πρώτων 45’.

Στην επανάληψη, ο Μπενζεμά ήταν ο πρωταγωνιστής. Στο 55’ ο Γάλλος φορ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR και στη συνέχεια είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά σε καμία δεν βρήκε στόχο. Στο 66’ μετά την γκάφα του Ρούλι ο 32χρονος επιθετικός σούταρε άουτ, κατάληξη που είχε και το αριστερό βολέ του στο 72’. Τελικά η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε τη νίκη γοήτρου, αφού η Ατλέτικο κράτησε το 1-2 κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Στο 87’ με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Μπενζεμά τελικά σκόραρε και στο 92’ με βολέ με το αριστερό, ο Μόντριτς έγραψε το τελικό 2-1.

Πηγή: SDNA

ΜπαρτσελόναLa LigaΑτλέτικο ΜαδρίτηςΡεαλ Μαδρίτης