Αθλητισμός|23.05.2021 18:12

Formula 1: «Ιπτάμενος» πρίγκιπας στο Μονακό ο Φερστάπεν - Καταστροφή για Mercedes

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδυναμία της Ferrari για να εκκινήσει το μονοθέσιο του Σαρλ Λεκλέρκ και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη στο Grand Prix του Μονακό για τη Formula 1. Ο Ολλανδός πιλότος έκανε... βόλτα στην ιστορική πίστα, καθώς ουδέποτε ένιωσε την παραμικρή απειλή από τους αντιπάλους του. Αλλωστε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, και βασικός διεκδικητής του τίτλου, έμεινε κολλημένος στην έβδομη θέση (έσωσε τα προσχήματα με τον επιπλέον βαθμό από τον ταχύτερο χρόνο). Το σιρκουί του Μονακό υπήρξε, αν μη τι άλλο, καταστροφικό για τη Mercedes, που έχασε και το μονοθέσιο του Μπότας επειδή κόλλησε ένα μπουλόνι!

Ο Φερστάπεν με την επικράτησή του και τους 25 βαθμούς που πήρε, πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη του μετά το ιταλικό Grand Prix (και την παρθενική του στο Μονακό) και πέρασε τον Χάμιλτον στη γενική κατάταξη κατά τέσσερις πόντους (Φερστάπεν 105, Χάμιλτον 101). Η Ferrari πάντως, παρά την καταστροφή που υπέστη με τον Λεκλέρκ, έσωσε την παρτίδα με τον έτερο οδηγό της καθώς ο Κάρλος Σάινθ ήταν εξαιρετικός και τερμάτισε δεύτερος καταδεικνύοντας την εξέλιξη του μονοθεσίου της. Την τριάδα στο πόντιουμ συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις, ο οποίος επίσης επιβεβαίωσε τη βελτίωση και την άνοδο της McLaren.

Aπό εκεί και πέρα, ο δεύτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρες, τελείωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν καταπληκτικός έπειτα από καιρό καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι Γκασλί, Χάμιλτον, Στρολ, Οκον και Τζιοβινάτσι. Η Red Bull βρίσκεται πλέον στο +1 στη μάχη των κατασκευαστών από τη Mercedes!

T

Το όνειρο του Σαββάτου για τη Ferrari εξελίχθηκε σε εφιάλτη την Κυριακή καθώς ο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος κέρδισε την pole position δεν μπόρεσε να εκκινήσει στον αγώνα καθώς δεν κατέστη δυνατό να επιδιορθωθεί η ζημιά από το τρακάρισμα που είχε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών. Ως εκ τούτου, ο Φερστάπεν που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, ουσιαστικά ήταν πρώτος στην αφετηρία.

T

Δεδομένης της δομής της πίστας στο Μονακό, τα προσπεράσματα ήταν ελάχιστα, όπως και οι συγκινήσεις. Πέραν του Λεκλέρκ πάντως, άτυχος στάθηκε και ο Μπότας, ο οποίος μολονότι διατηρούσε τη δεύτερη θέση μέχρι τον 32ο γύρο, το πιτ στοπ που έκανε αποδείχθηκε καταστροφικό καθώς δεν έγινε ποτέ η αλλαγή των ελαστικών διότι κόλλησε ένα μπουλόνι! Ο Φινλανδός αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη και την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν εν τέλει ο Σάινθ και ο Νόρις που ανέβηκαν στο πόντιουμ.

T

Επίσημη προσκεκλημένη στο πριγκιπάτο του Μονακό ήταν η Σερένα Γουίλιαμς, η οποία κυμάτισε τη σημαία τερματισμού...

T
GP ΜονακόΒάλτερι ΜπόταςΜαξ ΦερστάπενFormula 1Λιούις ΧάμιλτονΣαρλ ΛεκλέρκFerrari