Αθλητισμός|23.05.2021 21:03

Premier League: Λίβερπουλ και Τσέλσι στο Champions League, νοκ άουτ η Λέστερ

Newsroom

Ακρως συναρπαστικό ήταν το φινάλε της σεζόν στην Premier League με την Τσέλσι να χαμογελά στο φινάλε και να παίρνει το εισιτήριο για το Champions League, παρά την ήττα της (2-1) από τη Γουέστ Χαμ που επίσης έκλεισε θέση στο Europa League και τη Λέστερ να... αυτοκτονεί στο ντέρμπι με την Τότεναμ. Η λονδρέζικη ομάδα έκανε συγκλονιστική ανατροπή (από 2-0 σε 2-4) και την ύστατη στιγμή κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, στο Europa Conference League, πετώντας εκτός την Αρσεναλ. Κερδισμένη στο φινάλε βγήκε και η Λίβερπουλ που επικράτησε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Champions League. 

Το μεγαλύτερο κάζο πάντως υπέστη η Λέστερ που μέχρι το 75' κρατούσε στα χέρια της το εισιτήριο για το Champions League αλλά έπαθε μπλακ άουτ, ηττήθηκε με 2-4 από την Τότεναμ και τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει στο Europa League. Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 5-0 την Εβερτον στο τελευταίο ματς του Σέρχιο Αγουέρο στο Ετιχαντ.

Μάλιστα, ο Αργεντινός θρύλος των Πολιτών σκόραρε δύο γκολ και έκλεισε με ιδανικό τρόπο μια ονειρεμένη καριέρα στην Premier League και στη Σίτι. Φεύγει από την Αγγλία έχοντας σκοράρει 184 γκολ με τη φανέλα της Σίτι. Ουδείς άλλος παίκτης έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στην Premiership μόνο με μια ομάδα. Κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ που σταμάτησε στα 184 με τη Γιουνάιτεντ.

Λίγο αργότερα η Σίτι σήκωσε το έβδομο πρωτάθλημα ψηλά στον ουρανό του Μάντσεστερ στη φιέστα που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ομάδας. 

Γενικότερα πάντως ήταν ημέρα αποχαιρετισμών και συγκίνησης στην Premier League: στο Λέστερ ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας Γουές Μόργκαν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ φεύγει και ο Φουκς. Στο Λίβερπουλ οι Ρεντς είπαν αντίο στον Βαϊνάλντουμ, η Αρσεναλ στον Νταβίντ Λουίς και οι Γουλβς στον προπονητή τους Νούνο Εσπίριτο, ενώ από το ποδόσφαιρο σταματά και ο προπονητής Ρόι Χόντγκσον.

Στα αξιοσημείωτα της τελευταίας αγωνιστικής είναι και η νίκη της Γιουνάιτεντ στην έδρα της Γουλβς. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν δίχως ήττα εκτός έδρας, κάτι που συμβαίνει μόλις για τέταρτη φορά στην ιστορία της Premier League.

Τέλος, η Φούλαμ, η Γουέστ Μπρομ και η Σέφιλντ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Championship από την οποία έχουν ήδη προβιβαστεί η Νόριτς και η Γουότφορντ, ενώ το τρίτο εισιτήριο θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ της Μπρέντφορντ και της Σουόνσι στις 29 Μαΐου.

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 86

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 74

Λίβερπουλ 69

Τσέλσι 67

------------------------------

Λέστερ 66

Γουέστ Χαμ 65

Τότεναμ 62

------------------------------

Αρσεναλ 61

Λιντς 59

Αποτελέσματα

Αρσεναλ - Μπράιτον 2-0 (49' , 60' Πεπέ)

Αστον Βίλα - Τσέλσι 2-1 (43' Τραορέ, 52' πέν. Ελ Γκάζι - 70' Τσίλγουελ)

Φούλαμ - Νιούκαστλ 0-2 (23' Γουίλοκ, 88' πέν. Σχαρ)

Λιντς - Γουέστ Μπρομ 3-1 (17' Ροντρίγκο, 42' Φίλιπς, 78' Μπάμφορντ - 90' Ρόμπσον-Κανού)

Λέστερ - Τότεναμ 2-4 (18' πέν., 53' πέν. Βάρντι - 41' Κέιν, 76' αυτ. Σμάιχελ, 87', 95' Μπέιλ)

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (36', 74' Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 5-0 (11' Ντε Μπρόινε, 14' Ζεσούς, 54' Φόντεν, 71', 76' Αγουέρο)

Σέφιλντ Γιουν. - Μπέρνλι 1-0 (24' ΜακΓκόλντρικ)

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-0 (30', 33' Φορνάλς, 86' Ράις)

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (39' Σεμέντο - 13' Ελάνγκα, 45'+ πέν. Μάτα)

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑρσεναλΛίβερπουλPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤότεναμΤσέλσιΓουέστ ΧαμΛέστερ