Αθλητισμός|25.05.2021 23:12

ΑΕΚ: Νέος προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Newsroom

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα είναι τελικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση της Ενωσης και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να κλείσει και τυπικά το θέμα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (26/5) προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία θα είναι διάρκειας δύο ετών, ωστόσο το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο, οπότε θα γίνουν και οι τελικές συζητήσεις. Το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς βρισκόταν εξαρχής ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Μανόλο Χιμένεθ. Τις τελευταίες ημέρες όμως, το «φλερτ» φούντωσε ιδίως μετά τη συνάντηση που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Σέρβο τεχνικό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, τόσο για την ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, όσο και για την κατάσταση της ομάδας και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Επίσης, ο Μιλόγεβιτς είχε αρκετές συνομιλίες και με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα. 

Ο Σέρβος τεχνικός έχει δουλέψει ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου από τον Αύγουστο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2017. Επίσης εργάστηκε στην Ομόνοια Λευκωσίας (σεζόν 2015-16), αλλά και στον Ερυθρό Αστέρα (2017-19), με τον οποίο αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Σερβίας οδηγώντας τον αντίστοιχα ισάριθμες φορές στη φάση των ομίλων του Champions League. Η τελευταία του ομάδα μέχρι τον Μάρτιο του 2021 ήταν η Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τις φανέλες των ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτας, Απόλλωνα Σμύρνης, Παναθηναϊκού, Ηρακλή και Ακράτητου από το 1994 ως το 2006.

ΑΕΚπροπονητήςΒλάνταν Μιλόγεβιτς