Αθλητισμός|26.05.2021 19:05

Ξάνθη - Παναιτωλικός 2-1: Ακρίτες για φίλημα με μεγάλη ανατροπή

Newsroom

Mε μεγάλη ανατροπή και καρδιά από... Super League η Ξάνθη, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να απαντήσει με διπλό χτύπημα και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1 στον πρώτο αγώνα μπαράζ που θα κρίνει το εισιτήριο για την 14η ομάδα της Super League τη νέα σεζόν. Την ερχόμενη Κυριακή (30/5) θα κριθούν όλα στη ρεβάνς του Αγρινίου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με γκολ απ' τα…αποδυτήρια και απέκτησαν το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από λάθος του Πέτροβιτς μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Ντουάρτε έκλεψε την μπάλα, τη γύρισε στον Βέργο, ο οποίος με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα (0-1). Μάλιστα, η ομάδα του Δέλλα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά αυτή τη φορά ο Βέργος δεν βρήκε στόχο.

Κι αφού απέφυγε το 0-2, η Ξάνθη αφυπνίστηκε και έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση. Αρχικά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 52', οπότε ο Σιατραβάνης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Έμπερτ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε (1-1). Τελικά, οι Θρακιώτες πέτυχαν την ολική ανατροπή στο 71'. Ο Σρόιχεν έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μικελτάντζε έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναιτωλικού και με σουτ έφερε την Ξάνθη σε θέση ισχύος για την άνοδο.

Ξάνθη (Τεννές):  Ίτσο, Πέτροβιτς (35' Μικελτάντζε), Βέρκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Δημούτσος, Θυμιάνης (70' Τεσίγια), Ντίνας (70' Σρόϊχεν), Έμπερτ, Σιατραβάνης (87' Στάθης), Παπάζογλου (87' Καπνίδης).

Παναιτωλικός ( Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης, Καρασαλίδης, Τσότσαλιτς, Περέιρα (86' Βάντερσον), Ντίας, Εντινγκά (86' Καρέλης), Μπαρμπόσα, Μεντόσα (63' Ταχάρ), Ντουάρτε (73' Αριγίμπι), Βέργος (74' Ματσόλα).

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας για το AstraZeneca - H απόφαση της Επιτροπής

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου για συνάντηση με Δένδια

Ακίνητα: Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Πάμπλο Γκαρσία - Οσα ειπώθηκαν με Ιβάν Σαββίδη

ΠαναιτωλικόςSuperleague2Ξάνθη ΠΑΕSuperLeague