Αθλητισμός|28.05.2021 20:45

Euroleague: Ωρα ημιτελικών στο Final 4 της Κολωνίας

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ έφτασε καθώς το Final 4 της Euroleague κάνει τζάμπολ. Mετά από μία κουραστική και έντονη σεζόν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα, η Εφές και η Αρμάνι Μιλάνο ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν το τρόπαιο στην Κολωνία. Σήμερα (28/5) διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί και μέχρι το τέλος της μέρας θα έχει γίνει γνωστό το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της Κυριακής (30/5).

Στις 19.00 (Novasports 1) θα πραγματοποιηθεί μία μικρή επανάληψη του τελικού του 2019, αφού η ΤΣΣΚΑ των οχτώ τίτλων (τελευταία φορά το 2019) αντιμετωπίζει την Εφές που στην παρθενική παρουσία της σε Final 4 -την ίδια χρονιά - έφτασε μέχρι τον τελικό. Οι Ρώσοι γνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουν εξαιρετικούς παίκτες, που έχουν την δυνατότητα να κάνουν step up. Θέλουμε να τους δυσκολέψουμε και να τους περιορίσουμε, γιατί ξέρουμε ότι είναι ασταμάτητοι στην καλή τους μέρα». Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν σημείωσε: «Είναι μία ομάδα με εμπειρία, ποιότητα και μέγεθος. Ελπίζω η χημεία μας και η σκέψη μας να είναι αρκετή στο να μας οδηγήσει να κερδίσουμε».

Η μάχη της Μπάρτσα με την Αρμάνι

Λίγο αργότερα, στις 22.00 (Novasports 1), η Μπαρτσελόνα που ψάχνει την πρώτη κούπα μετά το 2010 (έχει κατακτήσει δύο φορές τη Euroleague) αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο (έχει τρεις τίτλους με τον τελευταίο να έχει κατακτηθεί το μακρινό 1988) σε μία «μάχη» με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Οι Καταλανοί έχουν πετύχει το μίνιμουμ των στόχων τους και ετοιμάζονται για να κυνηγήσουν την κατάκτηση της κούπας, ενώ οι Ιταλοί άνετοι και δίχως πίεση είναι ήδη ικανοποιημένοι με την πρώτη παρουσία τους σε Final Four μετά από 29 χρόνια.

«Πρέπει να περιορίσουμε τα γκαρντ τους και να σταθούμε απέναντι στον ισχυρό χαρακτήρα τους. Έχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και η Αρμάνι σαν ομάδα με ανησυχεί. Πρέπει να παίξουμε καλά», είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Έτορε Μεσίνα να τονίζει από την πλευρά του: «Παίζουμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλή άμυνα. Πρέπει να περιορίσουμε τα "άσχημα" σουτ και να κυνηγήσουμε επιθετικά ριμπάουντ».

Το πρόγραμμα

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές (Novasports 1)

22.00 Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο (Novasports 1)

Όλες οι ειδήσεις

Το θύμα της σεξουαλικής επίθεσης σε τρόλεϊ στο ethnos.gr: «Έτρεμα ολόκληρη, αλλά συγκράτησα τα χαρακτηριστικά του»

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία στο παρά πέντε της επίσκεψης Τσαβούσογλου

Πράσινο Πιστοποιητικό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 8 ερωταπαντήσεις

Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί

Αρμάνι ΜιλάνοΜπαρτσελόναEuroleagueΑναντολού ΕφεςFinal 4ΤΣΣΚΑ Μόσχας