Αθλητισμός|28.05.2021 22:00

Νίκη της ΑΕΚ και πρώτο βήμα για ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ

Newsroom

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στο European Cup απέκτησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε 30-26 της σουηδικής Ίσταντς στον α΄ τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα. Η Ένωση καλείται πλέον να «προστατεύσει» το πλεονέκτημα των τεσσάρων γκολ στη ρεβάνς που θα γίνει την Κυριακή (30/5, 21:00) στο ίδιο γήπεδο, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία της και δεύτερο για ελληνική ομάδα, εννέα χρόνια μετά τον Διομήδη Άργου που σήκωσε κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ (από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup), με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.

Ο Δημητρούλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η νίκη είναι σημαντική. Τέσσερα γκολ είναι τέσσερα γκολ, αλλά δεν είναι τίποτα, εάν δεν αποδώσουμε (στον β' τελικό). Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογό μας και για το ελληνικό χάντμπολ να φέρουμε σπίτι μας το European Cup». Από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καρλέν επισήμανε ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του έχει ακόμη ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς «βρήκε» κάποιες ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι η Ίσταντς δεν είχε δώσει κάποιο παιχνίδι για 5-6 εβδομάδες, με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα οι παίκτες του να είναι εκτός ρυθμού.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-4, 12-8, 14-9, 16-12 (ημίχρονο), 19-13, 22-17, 25-21, 28-24, 29-25, 30-26.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2.

ΙΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπεκ 6, Κρίστοφερ Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Ερνστ, Χάμπους Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τζιμ Άντερσον 5, Πάλμαρ, Γιόναταν Σβένσον 6.

Όλες οι ειδήσεις

Το θύμα της σεξουαλικής επίθεσης σε τρόλεϊ στο ethnos.gr: «Έτρεμα ολόκληρη, αλλά συγκράτησα τα χαρακτηριστικά του»

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία στο παρά πέντε της επίσκεψης Τσαβούσογλου

Πράσινο Πιστοποιητικό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 8 ερωταπαντήσεις

Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί

χάντμπολΑΕΚ