Αθλητισμός|29.05.2021 22:49

Τελικός Champions League Live: Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει απόψε (29/5, 22.00, Cosmote Sport1, ΕΡΤ 1) την Τσέλσι με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League. Το γήπεδο Ντραγκάο στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας φιλοξενεί τον μεγάλο τελικό, παρουσία 16.500 θεατών λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα αναζητεί το πρώτο Champions League στην ιστορία της, ενώ η Τσέλσι κυνηγά τη δεύτερη κούπα μετά τον τίτλο του 2012 στον τρίτο τελικό στην ιστορία της καθώς έχει και μια ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2018.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν μολονότι η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε πανηγυρικά την Premier League, η Τσέλσι κατόρθωσε να την νικήσει δύο φορές, μία για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο Αγγλίας, όπου στέρησε στους Πολίτες τη δυνατότητα για το quadraple (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Champions League). Πλέον η ομάδα του Γκουαρδιόλα στοχεύει στο treble και στον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1970 με αντίπαλο την Γκόρνικ.

Κατά το παρελθόν, οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πριν από 50 χρόνια χρόνια! Τη σεζόν 1970-71 αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου η Τσέλσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό νικώντας στη συνέχεια και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη. Aυτός ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τους Μπλε του Λονδίνου που επανέλαβαν τον θρίαμβο το 1997-98 και πάλι στο Κυπελλούχων, ενώ το 2012 σήκωσαν το Champions League στον τελικό με την Μπάγερν και το 2013 και το 2019 κατέκτησαν το Europa League.

Παρακολουθήστε live τον τελικό Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι

τελικός Champions LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιChampions League