Αθλητισμός|30.05.2021 17:01

50 χρόνια Γουέμπλεϊ: Το ντοκιμαντέρ του OPEN για το έπος του Παναθηναϊκού

Newsroom

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από το έπος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970-71 μέχρι και τον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον θρυλικό Αγιαξ και η εκπομπή Open Sport ήταν αφιερωμένη στην κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Τριφυλλιού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα σε συλλογικό επίπεδο.

Με ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Τσαντάκης και Μιχάλης Τσίγκρης, η εκπομπή του Open τίμησε την κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή σε συλλογικό επίπεδο, ενόψει της 50ής επετείου -στις 2 Ιουνίου- από τον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών του 1971 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άγιαξ.

Στο ντοκιμαντέρ ξαναζωντανεύει η εκπληκτική πορεία του Τριφυλλιού, μιλώντας με τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας ομάδας που δημιούργησε ο Φέρεντς Πούσκας. «Κάτι κάναμε και εμείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί ακόμα και σήμερα με σταματάνε με το αυτοκίνητο για να μου δώσουν συγχαρητήρια», λέει ο Μίμης Δομάζος. «Κοιτάς τη λίστα των πρώτων σκόρερ του Champions League, βλέπεις 65 διαφορετικά ονόματα, αρκετές εθνικότητες αλλά κάπου υπάρχει και ένας Έλληνας», λέει o πρώτος σκόρερ εκείνης της διοργάνωσης, Αντώνης Αντωνιάδης που με τα 10 γκολ που πέτυχε στην πορεία του Παναθηναϊκού βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία.

Αριστείδης Καμάρας, Τότης Φυλακούρης, Φραγκίσκος Σούρπης, Παύλος Τσίμας και Λιάνα Κανέλλη συμμετέχουν επίσης στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Λεωφόρος Wembley». 

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ

Open TVΓουέμπλεϊΠαναθηναϊκόςOpen Sport