Αθλητισμός|31.05.2021 00:39

Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-0: Παλικάρια οι Αγρινιώτες έμειναν στη Super League

Newsroom

Ο Παναιτωλικός θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη Super League. Η ομάδα του Αγρινίου βγήκε κερδισμένη από τον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη καθώς επικράτησε 1-0 στη ρεβάνς του Αγρινίου και ουσιαστικά κράτησε τη θέση στη μεγάλη κατηγορία χάρη στο εκτός έδρας γκολ καθώς στο πρώτο ματς η ακριτική ομάδα είχε επικρατήσει 2-1. Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη μέχρι και το τελευταίο λεπτό και κρίθηκε σε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέργου.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Παναιτωλικού να κλαίνε από χαρά και τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να κλαίνε από λύπη καθώς άγγιξαν την άνοδο αλλά δεν τα κατάφεραν. Ιδίως ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου, Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος συνήθως είναι ψύχραιμος, ήταν φανερά συγκινημένος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενδεικτικό της πίεσης που ένιωθε το τελευταίο διάστημα αλλά και της μεγάλης έντασης που είχαν τα μπαράζ.

Το παιχνίδι άρχισε δυνατά με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να παίξουν και να κυνηγήσουν το γκολ. Η Ξάνθη απείλησε στο 10' με τον Εμπερτ, ο Παναιτωλικός απάντησε στο 21' με τον Μεντόσα, αλλά ο Ιτσο απέτρεψε το γκολ. Σταδιακά οι Αγρινιώτες άρχισαν να ανεβάζουν τον ρυθμό τους και να πιέζουν περισσότερο σε αντίθεση με τους Ακρίτες που οπισθοχώρησαν παίζοντας από νωρίς με τον χρόνο. Παρ' όλα αυτά το ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα με την Ξάνθη να κρατάει το εισιτήριο για τη Super League.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, όσο περνούσαν τα λεπτά, γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Βέργο στο 53' και με τον Πέτροβιτς στο 63' που λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Στο 81' έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ξάνθης, ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Θανάση Παπάζογλου. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 83' ο Βέργος, ο οποίος ήταν εύστοχος γράφοντας το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού. 

Η Ξάνθη αναγκάστηκε να παίξει φουλ επίθεση στο φινάλε του ματς και άγγιξε το γκολ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Εμπερτ, που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν συναρπαστικά με τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά για να κρατήσει το σκορ και την Ξάνθη να επιτίθεται... μανιωδώς. Μέχρι και ο Τραϊανός Δέλλας αποβλήθηκε διότι κλότσησε μια μπάλα εκτός γηπέδου!

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος (77' Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα (77' Περέιρα), Εντινγκά, Ταχάρ (58' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (87' Βάντερσον), Μεντόσα.

Ξάνθη (Τεννές):  Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς (85' Ντίνας), Παντελιάδης,  Δημούτσος, Βέρκερ , Έμπερτ, Μικελτάντζε (64' Τάτος, 78' Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου (64' Θυμιάνης).

ΠαναιτωλικόςSuperleague2SuperLeagueΞάνθη ΠΑΕ