Αθλητισμός|01.06.2021 16:40

Εθνική μπάσκετ: Με Σπανούλη και Κώστα Αντετοκούνμπο οι επιλογές του Πιτίνο για το Προολυμπιακό

Newsroom

Το όνομα του Βασίλη Σπανούλη ξεχωρίζει στις επιλογές του Ρικ Πιτίνο για την προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά. Το ταξίδι της Εθνικήςγια το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αρχίζει την Τετάρτη (2/6) με την πρώτη συγκέντρωση των παικτών που επέλεξε ο Αμερικανός ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο head coach της Γαλανόλευκης επέλεξε τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που επιστρέφει στην Εθνική μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, ενώ στη λίστα βρίσκονται κανονικά και οι παίκτες των Ερυθρόλευκων Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που είχαν απουσιάσει από προηγούμενες κλήσεις με απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ. Από εκεί και πέρα, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο θα λείψουν λόγω υποχρεώσεων στο NBA, όμως ένας Αντετοκούνμπο θα υπάρχει στην ομάδα καθώς ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι διαθέσιμος στην πρώτη συγκέντρωση. Παράλληλα, στη λίστα των διεθνών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ, περιλαμβάνονται αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα.

Οι κλήσεις του Πιτίνο

Αναλυτικά οι επιλογές του Πιτίνο: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο. Δεδομένου πάντως ότι ακόμη υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές και η εικόνα του ρόστερ θα διαφοροποιηθεί. Μέχρι την αναχώρηση για τον Καναδά, όπου θα φιλοξενηθεί το Προολυμπιακό, η Εθνική θα δώσει τρία φιλικά για το τουρνουά «Ακρόπολις», με το Μεξικό στις 18/6, το Πουέρτο Ρίκο στις 19/6 και τη Σερβία στις 20/6.

Όλες οι ειδήσεις

Υπόθεση παρενόχλησης Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι γείτονες του κατηγορούμενου – Η απάντηση του δικηγόρου

Τουρισμός για όλους: Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι επιδοτήσεις

Ηλεία: Γυναίκα υποστηρίζει πως τα έβλεπε όλα... διπλά μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Spitfire: Ξανά στον ελληνικό ουρανό το θρυλικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ρικ ΠιτίνοΕθνική μπάσκετΒασίλης Σπανούληςπροολυμπιακό τουρνουάΚώστας ΑντετοκούνμποΕθνική ομάδα