Αθλητισμός|02.06.2021 00:06

Ρεάλ Μαδρίτης: Ανέλαβε και επίσημα ο Κάρλο Αντσελότι

Newsroom

Μπορεί ο Κάρλο Αντσελότι να μπήκε τελευταίος στην... κούρσα της διαδοχής, αλλά αναδείχθηκε νικητής στη μάχη για την αντικατάσταση του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Από το πρωί της Τρίτης (1/6), σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ, το όνομα του Ιταλού κόουτς ήταν το επικρατέστερο για την τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων. Εκείνο που εκκρεμούσε ήταν η σύμφωνη γνώμη της Εβερτον με την οποία είχε ενεργό συμβόλαιο ο Αντσελότι. Αυτό συνέβη τελικά το απόγευμα καθώς η ομάδα του Λίβερπουλ δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία του πολύπειρου προπονητή, που υπέγραψε στη Ρεάλ τριετές συμβόλαιο.

Η επίσημη ανακοίνωση των Μερένχες άνοιξε ουσιαστικά τη δεύτερη εποχή του Αντσελότι στη Μαδρίτη. O 61χρονος προπονητής ήταν στον πάγκο της Ρεάλ από το 2013 ως το 2015, έχοντας τότε ως βοηθό του τον Ζιντάν, και την οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην κατάκτηση του Champions League το 2014, όχι όμως και του πρωταθλήματος στη διετή θητεία του στο Μπερναμπέου. Επίσης σήκωσε ένα Copa del Rey, το ευρωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο Αντσελότι ανήκει στο κλειστό κλαμπ των προπονητών (μαζί με τον Ζιντάν και τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι) που έχουν κατακτήσει από τρία Champions League (δύο με τη Μίλαν κι ένα με τη Ρεάλ), ενώ παράλληλα έχει πάρει (δις) το βαρύτιμο τρόπαιο και ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Μίλαν.

Στη μακρά θητεία του ως κόουτς έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τη Μίλαν στην Ιταλία, την Τσέλσι στην Αγγλία, την Παρί στη Γαλλία, την Μπάγερν στη Γερμανία. Μόνο στην Ισπανία δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τίτλο, κάτι που ευελπιστεί να κάνει στη δεύτερη θητεία του στη Ρεάλ. «Απολάμβανα την παρουσία μου στην Εβερτον, όμως βρέθηκε μπροστά μου μια ευκαιρία που δεν περίμενα. Νομίζω πως έκανα τη σωστή κίνηση για εμένα και την οικογένειά μου. Αναλαμβάνω την Ρεάλ Μαδρίτης» ήταν η δήλωση του Αντσελότι, ο οποίος θα έχει μισθό περί τα 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όλες οι ειδήσεις

Υπόθεση παρενόχλησης Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι γείτονες του κατηγορούμενου – Η απάντηση του δικηγόρου

Τουρισμός για όλους: Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι επιδοτήσεις

Ηλεία: Γυναίκα υποστηρίζει πως τα έβλεπε όλα... διπλά μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Spitfire: Ξανά στον ελληνικό ουρανό το θρυλικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

La LigaΚάρλο ΑντσελότιΡεαλ Μαδρίτης